‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 15 octombrie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCelebrăm femeile din mediul rural: Târgul producătoarelor locale la Chișinău

Celebrăm femeile din mediul rural: Târgul producătoarelor locale la Chișinău

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La 15 octombrie este sărbătorită ziua internaţională a femeilor din mediul rural pentru a aduce în atenţia publică rolul femeilor de la sate în bunăstarea familiilor lor şi în dezvoltarea economiei.

Prima zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată la 15 octombrie 2008 instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Rezoluţia 62/136 din 18 decembrie 2007, această zi recunoaşte „rolul critic şi contribuţia femeilor din mediul rural în consolidarea dezvoltării rurale, a agriculturii, îmbunătăţirea securităţii alimentare şi eradicarea sărăciei rurale”.

În acest context, pe 18 și 19 octombrie 2024, între orele 10:00 – 17:00, în inima Chișinăului, la Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, va avea loc Târgul Producătoarelor Locale, un eveniment organizat de UN Women Moldova, Eurocivis și Kaufland Moldova, cu sprijinul financiar al Suediei și Biroului de Cooperare al Elveției.  

‹ adv ›

Evenimentul va reuni peste 80 de femei antreprenoare din diverse medii, oferindu-le ocazia de a-și expune produsele din diferite industrii agroalimentare.

Antreprenoarele provin din diverse grupuri etnice, comunități și regiuni, inclusiv din zone rurale, precum și din stânga Nistrului, fiind unite de pasiunea pentru produse naturale și autentice, pregătite cu grijă și dragoste, precum:

  • Miere, ceaiuri și produse apicole;
  • Nuci, migdale și produse derivate;
  • Fructe, fructe uscate și ciocolată;
  • Produse artizanale și handmade;
  • Brânzeturi și produse lactate;
  • Fructe și legume proaspete și procesate;
  • Gustări și băuturi.

Vizitatorii vor putea explora, degusta și achiziționa produse autentice create cu grijă de antreprenoarele locale, susținând astfel economia locală și abilitarea economică a femeilor.

‹ adv ›

Atmosfera va fi completată de activități speciale, inclusiv Selfie Box unde participanții pot face poze, o tombolă cu premii oferite de Kaufland Moldova și muzică live.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›