‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 28 octombrie, 2024
8.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANTA anunță noi reglementări pentru transportul internațional de mărfuri în Polonia

ANTA anunță noi reglementări pentru transportul internațional de mărfuri în Polonia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunţă operatorii de transport care efectuează transport internațional de mărfuri pe teritoriul Republicii Polone despre modificări în aplicarea sistemului de control și monitorizare SENT.

Astfel, începând cu 1 noiembrie 2024, înregistrarea fiecărei curse, indiferent de tipul mărfurilor, în sistemul de control și monitorizare SENT devine obligatorie pentru operatorii de transport din statele terțe, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, pe platforma SENT au fost efectuate modificări și create trei formulare speciale, care urmează a fi completate în funcție de tipul operațiunilor de transport, înainte de începerea fiecărei curse.

‹ adv ›

Formularele sunt disponibile și pe platforma de testare, care a fost creată pentru a simula funcționalitățile Platformei electronice a serviciilor vamale și fiscale.

„Atenționăm operatorii de transport că, în cazul în care platforma menționată nu va fi disponibilă, urmează a fi transmis Inspectoratului General al Transportului Rutier un document, care înlocuiește notificarea în sistemul SENT, la adresa: [email protected].

Modelul documentului va fi disponibil pentru descărcare la următorul link”, rezumă Agenția Națională Transport Auto.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›