‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
34.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia va debloca autorizaţiile pentru transportatorii moldoveni incluși în „lista neagră” în 2009

Rusia va debloca autorizaţiile pentru transportatorii moldoveni incluși în „lista neagră” în 2009

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Federaţia Rusă va debloca autorizaţiile CEMT pentru întreprinderile de transport moldoveneşti, incluse acum patru ani în „lista neagră” pentru unele abateri în utilizarea autorizaţiilor. 

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunţă că „mai multe întreprinderi moldoveneşti de transport îşi vor relua activitatea pe teritoriul Rusiei”. Anularea interdicţiei a fost solicitată de delegaţia Republicii Moldova care a participat la Moscova, în zilele de 2-3 decembrie, la şedinţa Comisiei mixte moldo-ruse privind transportul rutier internaţional.

Potrivit Moldpres, la mijlocul anului 2009 au fost retrase autorizaţiile multilaterale CEMT a 23 de companii, precum şi blocat unilateral de către autorităţile Federaţiei Ruse a accesului pe teritoriul său a 20 agenţi transportatori care operează 180 mijloace de transport. La acel moment Moldova avea 530 de transportatori care operau aproximativ 4900 mijloace de transport şi ca să nu fie afectaţi de măsurile de interdicţie toţi transportatorii Republicii Moldova, au fost pedepsiţi cei care au admis cele mai multe încălcări, inclusiv pentru faptul că au folosit autorizaţii false.

‹ adv ›

Autorizaţia CEMT este o autorizaţie care se acordă de Conferinţa Europeană a Miniştrilor de Transport (CEMT) ministerelor de transport ale statelor membre CEMT în vederea facilitării transporturilor internaţionale rutiere de marfă şi utilizării mai eficiente a autovehiculelor.

În cadrul întîlnirii de la Moscova a fost abordată inclusiv chestiunea privind suplimentarea contingentului de autorizaţii „terţă ţară” acordat Moldovei, precum şi privind eliminarea barierelor administrative existente în derularea transportului internaţional de marfă efectuat de către transportatorii moldoveni la export.

Chişinăul a solicitat părţii ruse să examineze posibilitatea majorării pentru anul 2014 a cotei de autorizaţii de transport „terţă ţară” care revin Moldovei. În total, pentru anul 2014 Moldovei îi vor fi acordate 100 de autorizaţii de transport auto pentru ţări terţe cu limitare pentru Italia, Germania, Turcia şi 200 de autorizaţii cu limitare pentru Italia, Germania, Grecia, România, Turcia.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›