‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVeniturile agricultorilor europeni au scăzut în acest an

Veniturile agricultorilor europeni au scăzut în acest an

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Venitul mediu al agricultorilor europeni a scăzut în acest an în medie cu 1,3%, arată ultimele date publicate de Eurostat. Cea mai mare scădere a veniturilor agricultorilor s-a înregistrat în Estonia (-17,2%), urmată de Franța (-16,4%), arată statisticile. 

Agricultura europeană a fost afectată în special de scăderea prețurilor oleaginoaselor (-15,4%) și a cerealelor (-13,7%), în timp ce costurile cu inputurile (furaje, mentenanța echipamentelor, semințele și răsadurile) au crescut cu 0,8% în acest an.

Alte scăderi importante în veniturile fermierilor au fost înregistrate în Germania (-10%) și Croația, cel mai nou stat membru UE (-16,2%), în timp ce colegii lor din alte țări au înregistrat creșteri: fermierii din Olanda (+11,4%), România (+10,4%), Spania (+10%) și Italia (8,9%).

‹ adv ›

Conform Eurostat, scăderea medie de 1,3% rezultă din declinul venitului mediu real din domeniu cu 2,1% și scăderea forței de muncă din agricultură cu 0,9%. Valoarea producției agricole a rămas aproape neschimbată față de anul trecut (+0,1%) – valoarea produselor cultivate a scăzut cu 1,1%, în timp ce valoarea animalelor a crescut cu 1,5%.

//agrobroker.ro

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›