‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia nu va mai interzice pe viitor exportul de cereale pe timp de secetă

Rusia nu va mai interzice pe viitor exportul de cereale pe timp de secetă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Federația Rusă nu mai intenționează să recurgă la embargoul asupra exporturilor de cereale în caz de vreme secetoasă, așa cum sa întâmplat de exemplu în 2010, a anunțat ministrul rus al Agriculturii, Nikolai Fyodorov. 

„Cred că nu este corect să ne implicăm în redistribuirea profitului între actorii de pe piața de cereale”, a spus Fyodorov, amintind că în 2010 crescătorii de animale au apelat în mod repetat la autorități cu propunerea de a limita exportul de cereale în străinătate pentru a ține astfel prețuri de achiziție mai mici pe piața internă. Fyodorov a spus că el nu împărtășește astfel de măsuri „bolșevice”, transmite agronews.ru.

Amintim că în august 2010, din cauza secetei severe, Federația Rusă a interzis pentru o perioadă de aproape un an de zile exportul produselor cerealiere. În sezonul următor (2011/2012) Rusia a stabilit un record pentru exporturile de cereale – mai mult de 27 de milioane de tone.

‹ adv ›

Autoritățile ruse și-au pus în gând să crească continuu exportul de cereale până în 2020, la cel puțin 35 de milioane de tone. Rusia are ambiții pentru a deveni unul dintre cei mai mari furnizori de produse alimentare din lume.

Anul acesta, rușii vor exporta în jur de 20 de milioane de tone de cereale, din recolta totală de 90 de milioane de tone. 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›