‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
26.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVodkă produsă exclusiv din lapte de vacă. Afacerea care l-a îmbogățit pe un fermier...

Vodkă produsă exclusiv din lapte de vacă. Afacerea care l-a îmbogățit pe un fermier englez

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Un fermier din Marea Britanie a dat lovitura pe piața locală cu un tip de vodkă produsă din laptele vacilor pe care le îngrijește la ferma sa.

Jason Barber (în imagine) este un fermier în vârstă de 47 de ani din localitatea Dorset, Marea Britanie. Acesta se ocupă de mulți ani cu creșterea bovinelor. Ferma sa adăpostește peste 250 de vaci mulgătoare, scrie Farmer Portal.

Acum 3 ani, în timp ce privea la televizor o emisiune despre Republica Tuva din Siberia, i-a venit o idee care practic i-a împărțit viața în două, până la… și, de la…

‹ adv ›

În emisiunea cu pricina se povestea despre tradițiile și obiceiurile băștinașilor din Tuva. În special se vorbea despre abilitatea populației locale de a face „samogon” din orice… chiar și din laptele iacilor. Explicație: (Iacul este un mamifer rumegător din Tibet, mai mic decât bivolul, cu corpul masiv, acoperit de păr lung de culoare brună și cu o cocoașă pe ceafă.)

Trei ani i-au trebuit lui Jason Barber pentru a exerimenta și el producția acestui tip de alcool. Într-un final a obținut un produs unic în Marea Britanie, pe care l-a numit „Black Cow” (în traducere: vaca neagră).

Vodka „Black Cow” este produsă după o tehnologie specială de fermentare și filtrare. Sticlele în care se vinde au un design special și sunt dotate cu un tip de capace frumos aurite, totul pentru a accentua exclusivismul băuturii. Este foarte scumpă, dar fermierul nu duce lipsă de cerere.

‹ adv ›

Potrivit ziarului londonez „Daily Mail”, această vodkă are o aromă ușoară de cremă și este extrem de apreciată de multe vedete din Anglia, motiv pentru care cele mai bune restaurante din Marea Britanie au inclus-o în meniurile lor.

Jason Barber se laudă acum în fața tuturor că a reușit să obțină cea mai pură vodkă produsă exclusiv din lapte de vacă.

Am reușit să aflăm că pe site-ul de vânzări online Amazon.com o sticlă de vodkă „Black Cow” de 75 cl se vinde cu circa 35 de euro. E lesne de înțeles că în unele localuri prețul poate fi dublu și chiar triplu.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›