‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPregătirile pentru Expoziţia Mondială „Milano 2015” sunt în toi! Cum va arăta pavilionul Moldovei

Pregătirile pentru Expoziţia Mondială „Milano 2015” sunt în toi! Cum va arăta pavilionul Moldovei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Compania responsabilă de construcţia pavilionului Republicii Moldova pentru Expoziţia Mondială „Milano 2015”, care va avea loc în perioada 1 mai – 31 octombrie anul viitor, va fi selectată în urma unui concurs internaţional. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului organizatoric pentru pregătirea participării ţării noastre la acest eveniment grandios, informează Ministerul Economiei.

Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, care este şi Comisar naţional şi preşedinte al Comitetului Organizatoric, a remarcat importanţa unei pregătiri riguroase pentru Expoziţia mondială din 2015.

„Peste 20 de milioane de vizitatori sunt aşteptaţi la Expo Milano-2015, astfel Moldova are o ocazie unică, pe care trebuie să o exploateze la maximum, pentru promovarea ţării noastre la nivel mondial, ca ţară producătoare de alimente de calitate, prin tehnologii durabile”, a accentuat viceprim-ministrul.

‹ adv ›

Planurile de acţiuni şi de finanţare pentru Expo Milano 2015, care au fost aprobate în şedinţă, prevăd cheltuieli estimate la 24 mln de lei, pentru anul 2014. 15 mln de lei vor fi alocaţi din bugetul de stat, iar pentru restul cheltuielilor urmează a fi identificaţi parteneri interesaţi în a susţine participarea Republicii Moldova la Expoziţia Mondială de la Milano.

În primul trimestru al anului curent va fi lansat concursul de selectare a companiei care va elabora proiectul de executare şi construcţie a pavilionului Republicii Moldova la „Expo – 2015”.

Genericul pavilionului Republicii Moldova este „Energia soarelui. Energia vieţii” şi va include trei subteme: energia pământului, energia poporului şi energia vieţii. Elementul de atracţie al pavilionului va fi instalaţia „Floarea Solară”, ce reprezintă o tulpină care iese din pămînt având în capăt un cub triplu de oglinzi, ce va urmări mişcarea soarelui şi va reflecta razele solare spre cubul de deasupra pavilionului. Efectul Solar va fi vizibil de departe, iar vizitatorii EXPO 2015 vor fi tentaţi să descopere Pavilionul Moldovei.

‹ adv ›

Un alt element cheie al pavilionului constă în prezentarea simultană pe trei ecrane a unui film documentar-artistic despre ansamblul de dans „Joc”, dansul fiind considerat întruchiparea caracterului, puterii şi energiei poporului. Proiecţia va fi vizibilă atât în interiorul, cât şi în exteriorul pavilionului, datorită pereţilor transparenţi.

Floarea Solară şi proiecţia documentarului vor atrage vizitatorii către zona în care vor fi expuse produsele moldoveneşti. Aici, vor putea fi savurate produsele ecologice, într-o manieră inedită, având parte de o prezentare digitalizată a procesului de preparare, de la plantarea fructelor până la produsul ce se află în mâna vizitatorului. Totodată, vor avea loc degustaţii ale vinurilor şi preparatelor specifice bucătăriei moldoveneşti.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›