‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBumacov urmează să discute la Berlin cu ministrul rus al agriculturii problema vinurilor

Bumacov urmează să discute la Berlin cu ministrul rus al agriculturii problema vinurilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul agriculturii, Vasile Bumacov urmează să discute cu omologul său rus, Nicolai Fedorov, problema interdicţiei vinurilor moldoveneşte pe piaţa rusească. Discuția urmează să aibă loc în zilele următoare la expoziţia Săptămâna Verde de la Berlin (Germania). 

Bumacov a avut o intervenție la Radio Moldova în care a spus că regretă această situație, potrivit IPN. Ministrul a spus că negocierile cu Federaţia Rusă pentru reluarea exporturilor de vin continuă.

„Am fost de patru ori la Moscova din septembrie anul trecut, când a fost aplicată interdicţia. De fiecare dată ne-au promis că peste o săptămână interdicțiile vor fi ridicate, dar nu s-a întâmplat. Nu cunoaștem care ar mai putea fi problema, pentru că toate cerințele pe care le-au înaintat partenerii noștri din Federația Rusă le-am îndeplinit. Dar vom continua să negociem. Vom continua să discutăm și cu alte autorități din Rusia până ajungem la o înțelegere în beneficiul ambelor părți și a consumatorilor ruși, care apreciază vinurile moldovenești”, a subliniat Vasile Bumacov.

‹ adv ›

Întrebat când va fi exportată în UE prima partidă de vinuri sub brandul de țară „Vin de Moldova”, lansat recent, Vasile Bumacov a spus că foarte curând, în cadrul unei expoziții internaționale care se va desfășura tot la Berlin.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›