‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriValul de ger care s-a abătut asupra Europei pune în pericol culturile agricole

Valul de ger care s-a abătut asupra Europei pune în pericol culturile agricole

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Temperaturile scăzute care au afectat unele țări din Europa printre care România, Bulgaria sau Cehia ar putea crea probleme culturilor de cereale întrucât aceste temperaturi scăzute vin după o perioadă de vreme caldă, cu temperaturi peste media perioadei. 

„În situația în care temperaturile scad cu mult sub nivelul obișnuit al acestei perioade și sunt însoțite de straturi subțiri de zăpada, înghețul ar putea cauza probleme culturilor de cereale din Germania de Est, Polonia, Cehia, țările baltice, Ungaria, România și Bulgaria”, au explicat luni reprezentanții MARS, unitate din cadrul Comisiei Europene care se ocupă cu monitorizarea resurselor agricole, scrie recolta.eu.

Condițiile blânde de până acum din această iarnă în Europa au împiedicat dezvoltarea normală a cerealelor, lăsându-le vulnerabile la condițiile de climă severă.

‹ adv ›

Până în prezent, înghețul nu a creat prejudicii semnificative în nicio țara europeană și lucrurile nu ar trebui să se schimbe în această săptămână în ciuda scăderilor de temperaturi anunțate de meteorologi, susțin specialiștii MARS într-un raport lunar despre starea culturilor.

Totuși, situația este delicată, în prezent, luând în considerare faptul că plantele nu sunt suficient de dezvoltate, au explicat specialiștii CE.

La mijlocul lunii decembrie, în țările din Europa de Vest s-au înregistrat temperaturi cu 2-7 grade Celsius peste normele din acest sezon, făcând culturile mai puțin rezistente la temperaturile scăzute.

‹ adv ›

În ceea ce privește precipitațiile, unele țări Europa de Est s-au confruntat cu vreme uscată în decembrie și în aceastムlună, inclusiv cei mai importanți producători de cereale din Bulgaria, Ungaria și România, situație care s-ar putea prelungi până la începutul lunii februarie.

Ύn schimb, unele regiuni din Europa de Vest au căzut mai multe ploi decât ar fi normal pentru media aestei perioade și situația s-ar putea prelungi pentru unele regiuni din Franța și Insulele Britanice, susțin specialiștii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›