‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLeancă: Sunt mândru că tot mai multe produse moldovenești de calitate se vând și...

Leancă: Sunt mândru că tot mai multe produse moldovenești de calitate se vând și în Est, și în Vest

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat astăzi, în cadrul expoziției „Fabricat în Moldova”, că atunci când vede în străinătate produse cu eticheta „Made in Moldova” are un sentiment de mândrie. 

„Călătorind deseori și în Est, și în Vest observ tot mai multe produse de calitate care poartă această etichetă, ceea ce înseamnă că noi suntem pe calea corectă, ceea ce înseamnă că s-a mărit potențialul de export, iar consumatorii din mai multe țări pot beneficia de produse moldovenești”, a declarat șeful Guvernului.

Potrivit Premierului, competitivitatea nu este ceva garantat sau gratuit, ci un element care se însușește și se consolidează gradual, așa că atât firmele, cât și statul au un rol enorm pentru a o asigura.

‹ adv ›

Iurie Leancă a spus că Executivul va întreprinde măsuri pentru a îmbunătăți condițiile necesare producătorilor autohtoni ca să poată investi bani ieftini pe termen lung în creșterea competitivității.

Șeful Cabinetului de miniștri a amintit că în acest an urmează să fie semnat Acordul de Asociere cu UE, ceea ce va însemna condiții extrem de avatajoase pentru producători, fermieri sau micii întreprinzători. Iurie Leancă a precizat că semnarea acestui document nu va îngrădi accesul pe piețele tradiționale precum Rusia sau Ucraina, ci dimpotrivă va deschide drumul spre noi piețe, cum ar fi, de exemplu, China sau India.

După discursul oficial, Iurie Leancă a trecut pe la standuri și a discutat cu oamenii de afaceri despre problemele și realizările lor. Aceștia i-au spus că își doresc și ei ca Moldova să devină o țară europeană cu produse de calitate la standarde europene.

‹ adv ›

La expoziție participă peste 250 de firme din toate colțurile țării, care reprezintă toate sectoarele economiei moldovenești. În cadrul acesteia, vor mai fi organizate seminare, conferința anuală a Programului de atragere a remitenților în economie „PARE 1+1″ și un forum de afaceri „Republica Moldova – România”. Totodată, în fiecare zi vor fi deschise târguri ale locurilor de muncă.

Expoziția naţională „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului. Evenimentul a ajuns la cea de-a 13-a ediție și se va încheia duminică, 2 februarie.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›