‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMicii fermieri din Georgia se bucură de susținere din partea statului

Micii fermieri din Georgia se bucură de susținere din partea statului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii din Georgia a demarat începând cu 1 februarie un proiect special menit să-i susțină pe micii fermieri din țară în cadrul lucrărilor agricole din primăvară.

Proiectul este finanțat din bugetul de stat și Fondul pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură și constituie circa 50,6 milioane de dolari. Toți acești bani vor fi direcționați spre cei aproximativ 800 de mii de mici agricultori din întreaga Georgie, anunță Business Georgia.

Potrivit proiectului, autoritățile georgiene îi consideră ˝fermieri mici˝ pe acei fermieri care au un lot de pământ folosit în scopuri agricole, cu o suprafață de până la 1,25 ha.

‹ adv ›

Fermierii vor fi împărțiți în două categorii: prima categorie include acei fermieri care dețin un teren de 0,25 ha, iar a doua – care deține o bucată de teren de 1,25 hectare. În funcție de dimensiunea terenului, fermierii vor primi diferite tipuri de asistență financiară.

În cadrul acestui program, micii fermieri vor primi carduri bancare (așa numite – ˝agrocarduri˝) și prin intermediul lor vor primi banii. Sunt două tipuri de carduri agricole:

  • Unul care va putea fi folosit pentru aratul și pregătirea terenului;
  • Celălalt – pentru achiziționarea de bunuri și echipamente agricole .

În afară de aceasta, mai sunt și alte tipuri de asistență de care vor beneficia fermierii din Georgia.

‹ adv ›

Anul trecut, autoritățile din Georgia au implementat o serie de proiecte agricole fără precedent pentru a susține dezvoltarea sectorului agricol. În total a fost acodată asistență în valoare de aproximativ 110 milioane de dolari.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›