‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia nu anulează embargoul pentru carnea de porc din UE. În Europa prețurile scad

Rusia nu anulează embargoul pentru carnea de porc din UE. În Europa prețurile scad

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Federația Rusă nu va anula în curând embargoul la importurile de carne de porc din Uniunea Europeană. Rosselkhoznadzor anunță că interdicția ar putea dura încă cel puțin două luni. 

Serghei Dankvert, președintele Rosselkhoznadzor, a declarat că în următoarele două luni de zile țara sa nu-și va deschide piața pentru carnea de porc din UE.

În același timp, interdicția aplicată produselor provenite din Lituania va dura încă cel puțin trei ani. Rusia a suspendat importurile de carne de porc din toate țările UE în urma depistării mai multor cazuri de pestă porcină africană la unele ferme din Lituania.

‹ adv ›

Presa a scris însă că Rusia a făcut acest pas după ce UE şi-a reafirmat sprijinul pentru manifestanţii pro-europeni din Ucraina.

Anual, Rusia importă de pe întreg teritoriul Europei circa 700.000 de tone de carne de porc și este cel mai mare partener al UE (aproximativ 25% din export).

În Europa scad prețurile

‹ adv ›

În urma embargoului rusesc, în Gemania şi Olanda au scăzut preţurile pentru carnea de porc. Abatoarele germane Tönnies și Vion Nord au scăzut prețurile cu 0,05 – 1,54 de euro/kg. Această tendință este tot mai evidentă și pentru ceilalți jucători de pe piața europeană.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›