Primăvara totul prinde viaţă, inclusiv pofta noastră de mâncare. Motiv pentru care trebuie sa acordăm mai multă atenţie alimentaţiei. Din fericire, tarabele din pieţe încep să se umple cu legume şi verdeţuri, excelente pentru organism.
Comercianţii au umplut tarabele cu verdeţuri iar oamenii dornici cumpără cu plăcere legume pentru a diversifica meniul meselor de peste zi.
Nutriţioniştii recomandă oamenilor să recurgă primăvara la cure de detoxifiere. „Leurda conţine un ferment, cum ar fi adenozina, care este foarte important în problemele anticolesterol, adică, împotriva formării plăcilor aterosclerotice. Unul din cele mai importante produse, cum ar fi urzica, care conţine cea mai mare cantitate, din toate plantele, de fier. Se asociază foarte bine cu vitamina C”.
În pieţele agroalimentare din Capitală, o legătură de ridiche ajunge, în medie, la 15 lei. Pentru o legătură de mărar, pătrunjel sau leurdă va trebui să scoateţi din buzunar trei lei, în timp ce o legătura de urzică ajunge până la cinci lei. În funcţie de calitate şi de ţara de origine, legătura de frunze de salată costă între şapte şi 15 lei.
Sursa: publika.md
Comentarii