‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConsiliul Uniunii Economice Eurasiatice va stabili pe 16 iulie restricții împotriva Moldovei

Consiliul Uniunii Economice Eurasiatice va stabili pe 16 iulie restricții împotriva Moldovei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Consiliul Uniunii Economice Eurasiatice va studia pe 16 iulie eventualele măsuri de salvgardare în comerțul cu Moldova, care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, a anunțat luni prim-vicepremierul Guvernului Rusiei, Igor Șuvalov, în timpul unei consfătuiri la președintele guvernului Rusiei, Dmitri Medvedev.

Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la presa rusă, conform spuselor oficialului, „materialele au fost trimise pentru a fi pregătite pentru analiză”.

Declarațiile lui Șuvalov vin în replică la cerința premierului Medvedev privind adoptarea, în timpul apropiat, a unei decizii de protecție a pieței ruse în legătură cu aderarea Republicii Moldova la Zona de Liber Schimb cu UE.

‹ adv ›

„Având în vedere factorul de timp și ratificarea acestui act (Acordul de Asociere – „n.r.”) de către parlamentul Moldovei, și viitoarea ratificare din partea parlamentului European, noi va trebui să luăm decizia în timpul cel mai apropiat”, a subliniat demnitarul rus.

Medvedev a amintit că mecanismele necesare sunt prevăzute în actele normative ale Uniunii Vamale (UV) și ale OMC. Conform spuselor sale, hotărârea va fi aprobată după dezbateri cu partenerii din UV.

R.Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie, iar la 2 iulie parlamentul republicii a ratificat actul. Încă până la semnare, Rusia își anunțase intenția „de a-și apăra piața care ar putea fi prejudiciată în cazul în care Moldova va adera la Zona de Liber Schimb cu UE”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›