‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
40.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSoluţii contra secetei! Un fermier din Cahul practică tehnologia de conservare a solului

Soluţii contra secetei! Un fermier din Cahul practică tehnologia de conservare a solului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, aflat recent în raionul Cahul, a întreprins o vizită la întreprinderea agricolă „Naticubi-Agro” SRL din satul Larga-Nouă.

Conducătorul acestei unităţi agricole, Ion Curjos, însoţindu-l pe ministru pe câmpurile gospodăriei, a povestit cu lux de amănunte despre tehnologiile aplicate la cultivarea grâului (600 hectare), a rapiţei (200 hectare) şi florii soarelui (400 hectare).

tn1

‹ adv ›

Prin intermediul tehnologiei conservative de lucrare a solului, potrivit spuselor acestui producător agricol, prin excluderea aratului şi formarea stratului de protecţie, s-a reuşit păstrarea în sol a umidităţii, acest fapt acţionând benefic asupra plantelor, care la moment se dezvoltă bine, starea plantaţiilor promiţând o recoltă pe potriva efortului depus.

În discuţiile purtate cu mai mulţi agricultori din partea locului, Ministrul Agriculturii a accentuat necesitatea introducerii pe scară largă a tehnologiei de conservare a solului, care, după cum demonstrează experienţa agricultorilor de la Larga Nouă, este una eficientă şi, deci, recomandată spre aplicare pentru raioanele de sud, unde deseori se resimte deficitul de umiditate.

Menţionăm, că Ion Curjos este unul din cei mai experimentaţi agricultori, pionier al introducerii „No-Till”-ului în sudul ţării. Prin eforul depus al acestui producător, întreprinderea pe care o conduce de la începutul fondării, înregistrează rezultate de performanţă chiar şi în condiţiile dificile pentru agricultură, dictate de seceta frecventă, care afectează activitatea agenţilor economici locali.

‹ adv ›

Sursa: maia.gov.md

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›