‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 13 septembrie, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSursă anonimă din cadrul MAIA: Decizia Ministerului poate genera pierderi colosale unor fermieri

Sursă anonimă din cadrul MAIA: Decizia Ministerului poate genera pierderi colosale unor fermieri

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Decizia Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) de a declara o serie de ramuri ale agriculturii prioritare pentru economie poate genera miilor de fermieri, din ramuri mai puţin importante, pierderi colosale din cauza lipsei pentru ei a resurselor în Fondul de subvenţionare. Astfel a declarat corespondentului „INFOTAG” o sursă din cadrul Ministerului.

Potrivit spuselor sale, „pentru unele categorii de ramuri agricole, cum ar fi construcţia pepinierelor, utilarea şi modernizarea fermelor de animale, precum şi prelucrarea primă a fost anulată suma maximală a subvenţiilor”.

„Aceasta înseamnă că producătorii agricoli în cauză vor primi de la stat 100% din banii investiţi. Să presupunem că un fermier a cheltuit 10 mil. de lei şi statul îi returnează banii. Însă, această decizie pune într-o situaţie dificilă alţi producătorii, care nu beneficiază de subvenţii”, a spus sursa.

‹ adv ›

Interlocutorul este de părere că „problema constă şi în faptul că în 2014 numărul cererilor depuse de producătorii agricoli s-a majorat cu 205 comparativ cu anul trecut, constituind circa 5 mii de cereri”.

„Astfel, cineva a primit 100%, iar cineva a rămas cu nimic. Posibil, nu trebuia achitată toată suma, ci doar 70-80%, pentru ca şi alţi fermieri să primească ajutor. Din păcate, acum nu mai putem schimba nimic şi unica noastră sarcină este de a identifica resurse suplimentare, nu contează de unde şi cum”, a spus reprezentantul ministerului.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›