‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 28 august, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Bălți se desfășoară Forumul Rețelei de Socializare a Femeilor din Agricultură, regiunea de...

La Bălți se desfășoară Forumul Rețelei de Socializare a Femeilor din Agricultură, regiunea de Nord

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ieri și astăzi la Bălți se desfășoară Forumul Rețelei de Socializare a Femeilor din Agricultură din regiunea Nord, organizat cu suportul Proiectului Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) în parteneriat cu AGROinform, informează serviciul de presă al organizației.

Evenimentul întrunește pentru prima oară toate membrele acestei rețele, care împreună evaluează activitățile pe care le-au avut în perioada implementării proiectului, participă la ateliere de lucru și fac cunoștință cu alte membre din rețea. Femeile prezente la eveniment împărtășesc succesele pe care le-au obținut în afacerile agricole pe care le gestionează. De asemenea, în cadrul forumului este elaborat un plan de lucru pentru anul viitor.

În jur de 75 de membre ale Rețelei Nord participă în aceste momente la Forumul Femeilor din Agricultură. ACED a inițiat în 2012 o activitate orientată către susținerea femeilor din sectorul agricol. Femeile din regiuni implicate în agricultură susțin că au necesitatea de a fi instruite pe un șir de aspecte ce țin de activitatea pe care o desfășoară, dar și că ar dori să comunice și să facă schimb de experiență și informații cu femeile din alte localități. Prin urmare, Forumul reprezintă o platformă de comunicare, schimb de informații și bune practici, promovare a cazurilor de succes a antreprenoarelor din agricultură.

‹ adv ›

În deschiderea evenimentului, Jim Herne, directorul proiectului ACED a declarat că a fost plăcut surprins de faptul că femeile din R. Moldova au o contribuție importantă în dezvoltarea sectorului agricol din țară. Deși a avut anumite îndoieli la începutul proiectului, în prezent ACED și-a propus să susțină și să stimuleze femeile pentru a deveni lidere în agricultură. Astfel, Jim Herne consideră că aceste activități cu implicarea activă a femeilor trebuie să continue.

Agroinform

Rodica Miron, coordonator de proiect, USAID Moldova a declarat că ideea acestui program a apărut după realizarea unui studiu, care a demonstrat că femeile sunt foarte active în sectorul agricol, doar că nu aveau susținere suficientă. Prin urmare instituția pe care o reprezintă, împreuna cu MCA au hotărât să susțină femeile printr-un program prin care acestea să obțină mai multe cunoștințe și abilități datorită instruirilor și asistenței oferite.

‹ adv ›

Aurelia Bondari, director executiv AGROinform, organizația parteneră a ACED, care implementează activitatea de dezvoltare a Rețelei Nord, a prezentat în deschiderea evenimentului activitățile care au fost realizate pe parcursul acestui an. Potrivit ei, toate acțiunile care s-au organizat până acum în cadrul Rețelei, inclusiv Forumul care se desfășoară în prezent, sunt o sursă de inspirație și de schimb de idei între femeile – membre. Aurelia Bondari susține că abilitățile și cunoștințele obținute de femeile care au participat la instruiri, mese rotunde, ateliere au fost foarte utile și aplicate cu succes în practică. Multe din ele planifică extinderea afacerilor și realizarea de investiții noi, iar acest fapt demonstrează că programul a avut succes și a răspuns necesităților și așteptărilor femeilor din agricultură. Pe lângă cunoștințele acumulate, ele au avut  posibilitatea de a comunica, de a socializa și de a pune bazele unor relații de prietenie.

conferinta-nord3

Proiectul „Rețeaua de socializare a femeilor din agricultură” este susținut de Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) şi Corporația Provocările Mileniului (MCC). Activitățile Rețelei de Socializare NORD sunt coordonate de Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›