‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 13 septembrie, 2024
30.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBumacov, în vizită la Paris

Bumacov, în vizită la Paris

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a avut ieri, 24 noiembrie, cu ocazia vizitei sale la Paris, o întrevedere cu Deputatul desemnat din partea celei de-a 11-a circumscripții a francezilor stabiliți în străinătate (Europa de Est – Asia – Oceania), Thierry Mariani, informează MAIA într-un comunicat de presă.

Necesitatea unei astfel de întrevederi a fost dictată de desemnarea recentă a persoanei în cauză în calitate de Raportor al Adunării Naționale pe chestiunea ratificării de către legislativul francez a Acordului de Asociere între RM și UE. Astfel, în cadrul discuției, ministrul Bumacov a invocat argumentele necesare pentru a-i facilita interlocutorului sarcina de argumentare a necesității ratificării tratatului corespunzător de către Camera inferioară a Parlamentului francez. La solicitarea deputatului Mariani, a fost descrisă și situația din economia națională urmare a sancțiunilor impuse producătorilor moldoveni de către Federația Rusă. Totodată, în perspectiva alegerilor parlamentare din țara noastră, au fost trecute în revistă ultimele evoluții social-politice și economice din Republica Moldova și din regiune.

La rândul său, interlocutorul l-a asigurat pe ministru că, în calitatea sa de Raportor al Adunării Naționale pe chestiunea ratificării Acordului de Asociere RM-UE, va depune eforturile necesare pentru a obține ratificarea în cauză cât mai curând posibil. În opinia sa, pornind de la rigorile administrative, aceasta ar putea să aibă loc în primul trimestru al anului viitor.

‹ adv ›

În altă ordine de idei, Mariani a specificat că, în calitate de observator electoral din partea Consiliului Europei, se va afla în țara noastră în ziua de 30 noiembrie 2014, exprimându-și disponibilitatea de a organiza, în funcție de doleanțele părții moldovenești, întrevederi cu demnitarii moldoveni în ziua imediat următoare alegerilor.

Profitând de ocazie, în contextul apropiatului scrutin parlamentar, interlocutorul francez s-a interesat de evoluțiile social-politice din Republica Moldova, precum și de impactul economic pe care l-a avut asupra economiei naționale embargoul impus producătorilor moldoveni de către Federația Rusă.

La întrevedere a participat și Lilian Moraru, consilier al Ambasadei Republicii Moldova în Franţa.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›