‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 28 august, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTemperaturile ridicate pun în pericol culturile de toamnă

Temperaturile ridicate pun în pericol culturile de toamnă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Moinele cu temperaturi medii de plus 5 grade Celsius şi mai sus, prognozate pentru următoarele 7 zile, prezintă pericol pentru culturile de toamnă întrucât se reia vegetaţia şi este posibilă vătămarea culturilor la o ulterioară scădere bruscă a temperaturii, transmite IPN.

Potrivit prognozelor, noaptea termometrele vor oscila de la minus un grad Celsius în nord până la plus 3 grade Celsius în sudul ţării. Pe timp de zi temperatura va fi de plus 1 – plus 5 grade Celsius la nord, iar la sud de plus 3 – plus 7 grade Celsius.

Meteorologii informează că plantele bine înfrăţite şi înrădăcinate din toamnă, care au trecut o călire bună, sunt în stare să suporte scăderi ale temperaturii solului la adâncimea nodului de înfrăţire (3 cm) de până la minus 16-18 grade Celsius.

‹ adv ›

Recent, preşedintele Asociaţiei producătorilor de cereale, Nicanor Buzovoi, a spus că cerealele semănate toamna nu au reuşit să înfrăţească pentru a rezista gerurilor şi ar fi nevoie de zăpadă pentru ca acestea să fie protejate de o eventuală scădere a temperaturilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›