‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
42.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCopiii din ţara noastră învaţă despre beneficiile energiei regenerabile

Copiii din ţara noastră învaţă despre beneficiile energiei regenerabile

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

3.000 de copii din Republica Moldova ştiu cum să valorifice sursele regenerabile de energie şi cunosc secretul economisirii consumului de energie. Elevii din clasele VII-VIII din 64 de şcoli din Republica Moldova îşi încheie săptămâna viitoare anul de studii pe durata căruia au învățat despre energia alternativă şi eficienţa energetică, în cadrul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă”. 

Organizatorii au comunicat pentru Agenția ”INFOTAG”, că nu doar au primit cunoștințe teoretice, ei au participat la dezbateri, au vizitat gospodării casnice, instituţii publice ce utilizează energia regenerabilă, au construit machete de panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau centrale pe biomasă şi au jucat spectacole pe teme ecologice.

„Drept suport educațional, copiii au avut manualul „Surse de energie regenerabilă”, iar cadrele didactice – un Ghid al Profesorului la acest subiect, ambele elaborate în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă cu susținerea mediului academic și a specialiștilor din cadrul Agenției pentru Eficiență Energetică. Ambele produse de comunicare prezintă într-o manieră accesibilă și ilustrativă informaţia despre toate sursele de energie regenerabilă şi eficienţa energetică”, a declarat Victoria Ignat, specialist instruiri şi dezvoltarea capacităţilor în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

‹ adv ›

Cei mai activi elevi, selectaţi în urma unui concurs, vor participa în perioada 1-11 iulie, la tabăra de vară „Energel”, locul de întâlnire a promotorilor energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 mln. de euro, acordați de Uniunea Europeană și PNUD Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›