‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 2 mai, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Fabrica de zahăr din Făleşti a avut loc o diversiune cu scopul de...

La Fabrica de zahăr din Făleşti a avut loc o diversiune cu scopul de a lipsi întreprinderea de apă tehnică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În noaptea de luni la fabrica de zahăr din Făleşti, care aparţine companiei moldo-germane Sudzucker Moldova, a avut loc o diversiune, în urma căreia a fost stopată alimentarea cu apă a întreprinderii.

Specialiştii tehnici ai companiei au relatat agenţiei „INFOTAG” că în ţeava prin care este asigurată apă pentru nevoile tehnice dintr-un bazin special, a fost introdus un dop special din lemn cu diametrul de circa 0,5 metri.

„Aceasta este a doua diversiune. Pe 22 noiembrie, de asemenea, a fost găsit un dop care a stopat circularea apei tehnice”. a spus interlocutorul agenţiei, menţionând că poliţia până în prezent investighează primul caz.

Toată seara şi toată noaptea angajaţii întreprinderii au căutat segmentul apeductului subteran unde a fost stopat cursul apei pentru a lichida dopul. După prima diversiune fântâna ce oferea acces la apeduct a fost sigilată, însă acum a fost găsită deschisă.

În rezultat, productivitatea la uzină a scăzut brusc, având în vedere că în ultimele 24 de ore s-au procesat doar 2,9 mii tone atunci când volumul obişnuit este de 4,1 mii tone de sfeclă.

Administraţia întreprinderii consideră că scopul diversiunii este stoparea activităţii fabricii, deoarece fără asigurarea normală a procesului tehnologic cu volume mari de apă tehnică, întreprinderea nu va putea procesa sfecla.

‹ adv ›

În raioanele de nord recolta de sfeclă a fost una record pentru Moldova. De exemplu, Fabrica de zahăr din Drochia de obicei prelucra 250 mii tone, iar în 2014 aici s-au adunat peste 600 mii tone. În legătură cu aceasta, precum şi pentru reducerea pierderilor producătorilor de sfeclă, Sudzucker Moldova a decis din cont propriu să transporte peste 100 mii tone de sfeclă la Fabrica din Făleşti, ceea ce i-a prelungit activitatea cu încă o lună. Pierderile directe ale companiei din transportarea acestui volum de materie primă, luând în calcul cheltuielile pentru păcură pentru producere, vor depăşi 20 mil. lei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›