‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaMoldova ar putea exporta cireşe în UE peste 2 ani. Vezi detalii

Moldova ar putea exporta cireşe în UE peste 2 ani. Vezi detalii

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul agriculturii în exerciţiu, Vasile Bumacov, spune că Republica Moldova ar putea exporta cireşe în Uniunea Europeană peste 2 ani. 90% din exportul actual de cireşe este orientat spre ţările din Comunitatea Statelor Independente, relatează IPN.

Potrivit ministrului, pentru ca Moldova să exporte cireşe în Uniunea Europeană agricultorii trebuie să modernizeze ambalajul, să planteze noi soiuri, să folosească instalaţii performante de răcire şi sisteme de irigare. „Suntem la începutul sezonului de export a producţiei agricole din Republica Moldova, iar primul produs de export vor fi cireşele. 42% din tot exportul ţării este exportul de produse alimentare”, a mai spus Bumacov.

Ministrul a declarat că cireşele produse în Moldova sunt bune, dar că această ramură necesită reformată şi un prim pas ar fi plantarea de soiuri de cireş care se păstrează mai bine. Toţi producătorii care vor planta livezi de cireş vor primi subvenţii de la stat de 10-15 mii de lei la hectar.

‹ adv ›

Pentru acest an este estimată o roadă de circa 8,3 mii tone de cireşe, aproape 7 mii dintre care vor fi exportate, iar restul vor fi procesate la fabricile de conserve din Moldova. În ţară sunt peste 3 mii de hectare de livezi cu cireş, două treimi dintre care sunt pe rod.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›