‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 29 septembrie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCum au evoluat prețurile de vânzare a produselor agricole în ianuarie-iunie 2015

Cum au evoluat prețurile de vânzare a produselor agricole în ianuarie-iunie 2015

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În prima jumătate a acestui an, preţurile medii de vânzare a produselor agricole de către întreprinderile agricole s-au majorat cu 0,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2014, informează Biroul Naţional de Statistică.

Evoluţia indicilor preţurilor de vînzare a produselor agricole de către întreprinderile agricolese caracterizează prin următoarele date:

(click p-u a mări)

‹ adv ›

tabel

În ianuarie-iunie 2015, preţurile producătorului la produsele vegetale s-au mărit în medie cu 7,7%. Mai esenţial s-au mărit preţurile la culturile cerealiere şi leguminoase pentru boabe – cu 22,8% (în special la porumb – cu 32,1%, grâu – cu 10,8%, leguminoase pentru boabe – cu 6,6%), rapiţă – cu 26,8%, floarea soarelui (exclusiv seminţe de soi) – cu 20,7%.

La produsele animaliere a fost marcată micşorarea preţurilor cu 10,1%, care a fost determinată de scăderea mai esenţială a preţurilor la vite şi păsări în masă vie – cu 13,6% (inclusiv la porcine – cu 24,6%, păsări – cu 3,5%).

‹ adv ›

Notă:

Datele sunt prezentate pe întreprinderile agricole şi gospodăriile ţărăneşti (de fermier) cu suprafaţa terenurilor agricole de 50 ha şi peste (fără teritoriul din partea stângă a Nistrului şi Mun. Bender) şi reflectă evoluţia preţurilor medii reieşind din structura efectivă a vânzărilor produselor agricole realizate de către acestea.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›