‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 1 octombrie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova ar putea să aibă un nou acord cu FMI în luna ianuarie...

Republica Moldova ar putea să aibă un nou acord cu FMI în luna ianuarie 2016

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fondul Monetar Internațional (FMI) ar putea aproba, în luna ianuarie 2016, un nou program cu Republica Moldova, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după întrevederea de astăzi cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, informează MOLDPRES.

Echipa de experţi „este într-o vizită de documentare, dar care face parte, ca primă etapă, din misiunea de negociere a unui nou program cu FMI”, a menţionat Candu.

Potrivit oficialului, mai multe precizări vor fi făcute pe 6 octombrie, cînd misiunea îşi va încheia vizita în Republica Moldova. Pînă la sfîrșitul anului curent în Republica Moldova ar urma să mai vină o misiune FMI și într-un scenariu optimist, programul ar putea fi aprobat în ianuarie 2016.

„Schimbările care sînt în Moldova, situaţia politică şi relativa instabilitate politică bineînţeles au efect şi în relaţiile noastre, nu numai cu Fondul Monetar Internaţional, dar şi cu alţi parteneri de dezvoltare”, a menţionat preşedintele Legislativului.

Anterior reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Armine Khachatryan, a anunţat că o echipă de experţi a FMI condusă de Ivanna Vladkova-Hollarse află în vizită de lucru la Chișinău „în contextul pregătirilor pentru consultările periodice pentru anul 2015, în baza Articolului IV al Statutului FMI, precum și pentru a iniția discuțiile cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program susținut de FMI”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›