‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 31 august, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. La Bălți, mieii sunt la mare căutare

VIDEO. La Bălți, mieii sunt la mare căutare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Două săptămâni și patru zile ne mai despart de sărbătoarea Învierea Domnului. Chiar dacă mai este timp până atunci, moldovenii au început deja să-și facă cumpărăturile pentru masa de Paște, și asta pentru că prețurile în ajunul sărbătorilor vor crește.

Comercianții din Piața Centrală din Bălți au scos în vânzare zeci de miei. Majoritatea cântăresc între patru şi cinci kilograme, transmite postul local de televiziune BTV.

În timp ce unii vânzători prognozează reduceri de preț, alții cred că acestea vor rămâne stabile, între 60 şi 65 de lei per kilogram.

„LUMEA NU ARE BANI PE CE SĂ CUMPERE. PENSIILE SUNT MICI, IAR BĂTRÂNII CAUTĂ CÂT MAI IEFTIN. SPERĂM CA LA PAȘTI SĂ FIE MAI IEFTINI, CRED EU PÂNĂ LA 50 DE LEI PENTRU KILOGRAM. LA SFÂRȘITUL PIEȚEI ÎI VINDEM MAI IEFTIN, CA SĂ DĂM TOȚI CÂRLANII CARE I-AM ADUS AZI”.

„PREȚURILE SUNT STABILE. LA NOI E 60 DE LEI KILOGRAMUL. NOI MUNCIM ȘI NOI ÎI VINDEM. CU 60 DE LEI PENTRU UN KILOGRAM DE CARNE SE POATE DE MÂNCAT MIELUȚ LA PAȘTI. PREȚUL E NEGOCIABIL”.

‹ adv ›

Unii cumpărători consideră că preţurile sunt exagerate. Chiar și în aceste condiții ei spun că nu vor renunţa la carnea de miel.

„AM PLĂTIT 250 DE LEI PENTRU UN MIEL DE PATRU KILOGRAME. AȘ FI VRUT MAI IEFTIN DAR SUNTEM PENSIONARI ȘI AVEM NEVOIE DE CARNE DIETICĂ. SUNTEM NEVOIȚI SĂ VENIM DUPĂ MIEL IMEDIAT DUPĂ CE AM PRIMIT PENSIA”.

Tradiţia de a pregăti mielul de Paşti este de origine biblică. Aceasta semnifică jertfa adusă de Iisus Hristos pentru mântuirea oamenilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›