‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO grupare a furat peste 30 de tone de mere din depozitul unui fermier...

O grupare a furat peste 30 de tone de mere din depozitul unui fermier din Dondușeni

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ghinion pentru un fermier din satul Pocrovca, raionul Dondușeni. Acesta a rămas fără 30 la sută din recolta de mere de anul trecut, după ce hoții i-au furat din depozit fructe în valoare de aproximativ jumătate de milion de lei. Polițiştii îi caută acum pe cei care au dat lovitura, anunță PublikaTV.

Hoții au forțat ușa de la intrare și au pătruns în acest depozit de unde au luat peste 30 de tone de mere. Fructele erau în lăzi, sortate și ambalate pentru export.

Proprietarul spune că fructele urmau să ajungă în Rusia.

„Totul era pregătit. De dimineaţă urma să le împachetăm şi să le trimitem în Federaţia Rusă. Când am venit şi am văzut ce s-a întâmplat, nu ne venea să credem”, a spus fermierul Denis Șerbacov.

‹ adv ›

În depozit sunt instalate camere de supraveghere, însă de o săptămână acestea nu funcționează.

„Aici sunt instalate camere video, dar am avut un incendiu săptămâna trecutăşi le-am deconectat”, a mai spus fermierul.

Acest furt i-a lăsat mască şi pe localnicii din Pocrovca.

„Lăzile erau pregătite, cred că s-au mişcat destul de repede. E clar că a fost un grup de oameni, nu mai puţin de opt persoane”, a spus un localnic.

„Acest caz este ieşit din comun. Cred că a fost cineva care ştie bine ce se întâmplă acolo. Mai mult, cred că nu a fost de unul singur, a avut complici”, a spus o localnică.

„Se mai întâmpla ca să fure câte o ladă, două, dar aşa ceva nu a fost niciodată. E greu să ascunzi aşa o cantitate mare de mere. Cred că deja le-au scos din ţară”, a spus un alt localnic.

Poliția a inițiat o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari.

„S-au făcut grupuri de lucru, zeci de poliţişti activează în teritoriu pentru ilucidarea circumstanţelor şi descoperirea persoanelor care sunt implicate în acest furt”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, Alexandru Vlaicu.

‹ adv ›

Dacă vor fi identificaţi, hoții riscă până la 12 ani de închisoare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›