‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Ministrul Agriculturii, la volanul unei combine în gospodăria fermierului Andrei Gîrlea din Țareuca

FOTO. Ministrul Agriculturii, la volanul unei combine în gospodăria fermierului Andrei Gîrlea din Țareuca

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cu ocazia demarării campaniei de seceriș, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a vizitat vineri, 1 iulie, gospodăria fermierului Andrei Gîrlea din localitatea Țareuca, raionul Rezina. Ministrul a discutat cu fermierii din regiune despre dificultățile întâmpinate în cadrul campaniei de recoltare a cerealelor, și chiar a urcat la volanul unei combine. La eveniment a fost prezentă și conducerea raionului Rezina în persoana vicepreședintelui în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja.

În discuții cu fermierii ministrul Eduard Grama a menționat că în anul curent se preconizează obținerea unui volum global de cca 1 mln. tone cereale, inclusiv grâu de toamnă – cca. 964 mii tone, productivitatea la 1 ha preconizându-se de cca 3t/ha. Ministrul a apreciat înalt gospodăria fermierului Andrei Gîrlea, menționând că este un model de agricultor care se informează continuu despre politicile în domeniu și participă la proiectele de susținere a agriculturii în Republica Moldova.

Gospodăria fermierului Andrei Gîrlea se specializează în cultivarea culturilor: grâu, orz de toamnă, orz de primăvară, mazăre, porumb, sorg, floarea soarelui, rapița, soie, dar și culturi etero-oliaginoase: oregano și lavanda. De asemenea dispune de o livadă de prune și livada de mere. Aceasta are în proprietate tehnică agricolă performantă cu ajutorul căreia a implementat tehnologia no-till și mini-till pe o suprafața de 1600 ha. Împreună cu alți producători agricoli a beneficiat în cadrul programului MAC-P de o porțiune de grant și în prezent construiește un frigider și 2 uscătorii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›