‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri4 măsuri prin care AIPA vrea anul acesta să ridice gradul de eficiență și...

4 măsuri prin care AIPA vrea anul acesta să ridice gradul de eficiență și transparență a subvențiilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Dincolo de propunerile inovatoare aferente măsurilor de sprijin, conținute în proiectul regulamentului din acest an, AIPA vine și cu unele îmbunătățiri de ordin procedural menite să ridice calitatea serviciilor prestate de instituție, inclusiv ridicarea gradului de eficiență și transparență a subvențiilor acordate cum ar fi:

  1. Termeni mai restrânși de verificare în cadrul inspecțiilor în teren, revizuirea și micșorarea termenilor de examinare a cererilor de acordare a subvențiilor (până acum marea parte a termenilor erau în zile lucrătoare cum au fost redactate în zile calendaristice);
  2. Se impune restricționarea subvenționării investițiilor provenite din zonele off-shore, bunurilor procurate de la întreprinderi afiliate. Acest lucru se va efectua pentru a ridica gradul de transparență a costurilor, punând accentul pe subvenționarea costurilor reale ale investițiilor;
  3. Excluderea completă a contractelor de acordare a subvențiilor. De menționat că, AIPA a exclus în anul 2015, parțial contractele, impunând reguli la nivel de regulament, declarație pe propria răspundere, prin care au fost ridicate gradul de responsabilitate a producătorilor agricoli, contractele fiind necesare pentru subvenții mai mari de 400 mii lei. Începând cu anul 2016, se exclude si aceste contracte, care sunt private drept bariere în calea obținerii subvențiilor.
  4. Instituirea consiliului de supraveghere în cadrul AIPA, în vederea monitorizării gradului de transparență și respectare a procedurilor în cadrul entității, care la sigur va contribui la eficientizarea sistemului de subvenționare.
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›