‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 iulie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecord absolut pentru stocurile de cereale la nivel mondial

Record absolut pentru stocurile de cereale la nivel mondial

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

FAO și-a actualizat previziunile, preconizând astfel stocuri record de cereale la nivel mondial până la sfârșitul anului 2017. Conform rezumatului FAO privind Cererea și Oferta de Cereale lansat, de asemenea, astăzi, perspectivele de producție, în special pentru grâu și cereale grosier, s-au îmbunătățit în mod progresiv de la începutul sezonului de comercializare în curs. FAO se așteaptă în prezent ca stocurile de cereale din întreaga lume să se ridice la 670 de milioane de tone, în creștere cu 1,4 la sută față de sezonul trecut.

Stocurile de grâu se consideră că vor crește până la un nou record de 238.5 milioane de tone, cu o creștere concentrată în China, Statele Unite și Federația Rusă. Stocurile de orez la nivel mondial se estimează să ajungă până la 171 de milioane de tone, în timp ce stocurile de cereale grosier se preconizează că vor crește până la 261 de milioane de tone în condițiile în care o mare acumulare a stocurilor de porumb în Statele Unite va compensa scăderea considerabilă din China.

Prognoza pentru producția mondială de cereale în 2016 a fost estimată la 2 577 milioane de tone, cu 1,7 la sută peste rezultatul anului 2015. Niveluri record de producție sunt prognozate pentru orez și porumb.

‹ adv ›

Fiind în așteptarea sezonului 2017, perspectivele unui preț scăzut sunt de așteptat să ducă la o contracție a suprafețelor cultivate cu grâu în S.U.A., cu toate că sunt de așteptat să crească plantațiile în Federația Rusă, Ucraina, India și Pakistan.

Însămânțările de porumb din Argentina și Brazilia, în prezent în curs de desfășurare sunt gata să crească, încurajate de profiturile mai mari și de condițiile meteorologice favorabile.

În Africa de Sud, plantațiile de porumb sunt prognozate să crească cu aproape o treime peste nivelul de anul trecut. Condițiile meteorologice favorabile indică o revenire puternică în recolta de porumb a țării după nivelul redus din cauza secetei în 2016.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›