‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriIndicele FAO pentru prețurile alimentelor este în creștere

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor este în creștere

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Prețurile globale ale alimentelor au crescut ușor în luna septembrie, deoarece prețurile mai ferme la uleiurile vegetale și într-o măsură mai mică cele la produsele lactate au compensat scăderea prețurilor la boabele de cereale de uz curent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat  o valoare medie de 178,4 pentru luna septembrie, în creștere cu 0,8 la sută față de luna august, marcând o creștere de 4,3 la sută față de anul precedent.

Indicele FAO pentru prețurile alimentelor măsoară schimbările lunare la prețurile internaționale pentru un coș de produse alimentare.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a crescut cu 4,6%, determinat în principal de uleiul de palmier, deși au crescut de asemenea și valorile pentru uleiurile de soia, rapiță și floarea-soarelui.

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a crescut cu 2,1% față de luna august, determinat de prețurile untului și a brânzeturilor, într-o perioadă cu o ofertă limitată de aprovizionare în Australia, Noua Zeelandă și în Uniunea Europeană. Prețurile la carne au rămas în general neschimbate.

Pentru prețurile la cereale indicele FAO a scăzut cu 1,0%, deoarece cotațiile la porumb și grâu au scăzut în concordanță cu perspectivele puternice de aprovizionare și de recoltare. FAO se așteaptă ca sezonul de cultivare actual să producă o recoltă record de cereale la nivel mondial.

‹ adv ›

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a rămas neschimbat pentru această lună, însă a fost cu aproximativ 33% mai mic decât cel înregistrat în anul precedent – un declin datorat unei supra aprovizionări a piețelor mondiale și unei încetiniri a cererii.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›