‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 iulie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA a primit donație un incinerator mobil pentru subprodusele de origine animală

ANSA a primit donație un incinerator mobil pentru subprodusele de origine animală

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a avut loc ceremonia oficială de semnare a Actului de predare-primire a donației din partea Guvernului Estoniei – incineratorului mobil pentru arderea subproduselor de origine animală.

Documentul a fost semnat de către Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi și Tarmo Terav, Director al Companiei de Stat Vireen Ltd, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Rurale al Republicii Estonia.

„În condițiile, în care Moldova are nevoie de procesarea unui volum de aproximativ 15 mii de tone de deșeuri din subproduse de origine animală anual, dar nu dispune în prezent de o întreprindere de procesare a acestor deșeuri, donația este binevenită și necesară”, a remarcat Gheorghe Gaberi.

Tarmo Terav, în alocuțiunea sa a vorbit despre disponibilitatea autorităților de resort din Estonia la o conlucrare eficientă pentru crearea unei infrastructuri viabile, care ar soluționa în complexitate problema procesării deșeurilor de origine animală în Republica Moldova.

‹ adv ›

Incineratorul mobil are o capacitate de ardere de 10 tone de materie primă pe zi, producând din deșeuri uleiuri tehnice și făină, care ulterior pot fi livrate întreprinderilor specializate pentru prepararea motorinei biologice (din uleiuri) și a energiei electrice (din făina extrasă după ardere).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›