‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSuprafaţa cultivată cu soia în SUA va ajunge în 2013 la un nivel record

Suprafaţa cultivată cu soia în SUA va ajunge în 2013 la un nivel record

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii din SUA, cel mai mare producător mondial de soia, vor aloca anul viitor o suprafață record acestei culturi, estimează Departamentul pentru Agricultură al guvernului american (USDA).

Oficialii americani au precizat că în 2013 vor fi însămânțate cu soia aproximativ 31,45 milioane de hectare, cu 1% mai mult decât anul acesta. Estimarea USDA se bazează pe un sondaj realizat în rândul fermierilor și este foarte aproape de o analiză pe aceeași temă realizată de Bloomberg care indica o suprafață de 31.49 milioane de hectare.

Metodologia sondajului condus de USDA a presupus colectarea opiniilor de la 70.000 de fermieri, aleși aleatoriu din toate regiunile SUA. Sondajul s-a desfășurat în primele două săptămâni ale lunii iunie, iar respondenții au răspuns la întrebări telefonic, pe email sau personal.

‹ adv ›

USDA estimează că anul acesta se va recolta soia de pe 31,12 milioane de hectare, o suprafață mai mare decât se estimase anterior.

Prețul contractelor futures, cu livrare în noiembrie au scăzut cu 2,2%, la Bursa din Chicago prețul ajungând la 183,72 dolari pe tonă. Datele oficială arată că soia reprezintă ce mai importantă cultură a SUA, după porumb, estimată la o valoare ce depășește 43,2 miliarde de dolari.

Fermierii americani au mai fost întrebați în legătură cu utilizarea plantelor modificate genetic furnizate de firme ca Monsanto sau DuPont. Rezultatele arată că pe aproximativ 93% din suprafață cresc culturi modificate genetic.

‹ adv ›

Sursa: recolta.eu

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›