‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecolta de porumb se anunţă bună, dar agricultorii se tem să nu fie afectată...

Recolta de porumb se anunţă bună, dar agricultorii se tem să nu fie afectată de ploi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cei care au semănat porumb anul acesta declară că se aşteaptă la o roadă mult mai bună decât cea de anul trecut, premisele fiind optimiste în acest moment.

Solicitat de IPN, preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari, a spus că singura îngrijorare este legată de eventualul exces de umiditate.

Alexandru Slusari a menţionat că agricultorii remarcă o vegetaţie foarte bună la culturile de porumb. Însă până în septembrie, când începe recoltarea, lucrurile se pot schimba. „Agricultorii se tem să nu fie ca şi la grâu. Roada este foarte bună, dar dacă vor continua ploile, apare riscul să putrezească pe câmp”, a spus preşedintele „Uniagroprotect”.

‹ adv ›

Câteva mii de hectare de porumb deja au fost păgubite de ploile cu grindină din ultima perioadă. „Situaţia este imprevizibilă, aceste ploi cad pe tot teritoriul ţării, nu putem observa unde situaţia este mai bună sau mai proastă. Nu cunosc niciun raion în care n-ar fi căzut anul acesta grindină”, a spus Alexandru Slusari.

Anul trecut recolta de grâu a fost în medie pe ţară sub 1,7 tone la hectar sau cu aproximativ 40% mai puţin faţă de media pe anul 2011.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›