‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
29.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova se împrumută cu circa 10 milioane de dolari pentru susţinerea agricultorilor

Moldova se împrumută cu circa 10 milioane de dolari pentru susţinerea agricultorilor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova va împrumuta aproximativ 10 milioane de dolari, de la Asociaţia Internaţională de Dezvoltare, pentru susţinerea producătorilor agricoli.

Potrivit raportorului, viceministrul finanţelor, Maria Cărăuş, împrumutul va permite diminuarea consecinţelor secetei de anul trecut. Banii vor fi îndreptaţi în special către producătorii de grâu şi porumb, transmite IPN.

Împrumutul este acordat pentru 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 5 ani. Rata de dobândă este de 1,25% anual, la care se adaugă taxa de deservire de 0,75% şi taxa de angajament de 0,5%.

‹ adv ›

Deputaţii comunişti au votat împotrivă. Aceştia au spus că suma destinată managementului proiectului este prea mare. Ei s-au mai arătat indignaţi şi de faptul că în ultima perioadă Republica Moldova ia prea multe împrumuturi, economia stă pe loc, iar datoriile cresc. Deputatul PCRM Eduard Muşuc a spus că în 4 ani au crescut de două ori datoriile externe ale ţării, însă puţini din banii împrumutaţi au fost investiţi în economia ţării.

Viceministrul agriculturii, Viorel Guţu, a spus că acest împrumut este unul esenţial pentru agricultură şi vine să susţină reformele instituţionale din sistemul agriculturii. Persoanele care vor beneficia de ajutor din acest credit au fost identificate de experţii FAO.

Proiectul a fost adoptat în prima lectură, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi în sală.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›