‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
30.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAflă ce metodă au folosit agricultorii din Șoldănești pentru a-și mări roada în livezi

Află ce metodă au folosit agricultorii din Șoldănești pentru a-și mări roada în livezi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Circa 30 de tone de fructe la hectar intenţionează să culeagă livădarii din Şoldăneşti. Ei cred că acest obiectiv este realizabil graţie implementării tehnologiilor moderne de îngrijire a pomilor.

Livada din Şoldăneşti, unde a fost aplicată tehnologia de creştere superintensivă, este prima de acest fel în raion. Iniţial, aceasta se întindea pe o suprafaţă de 12 ha, fiind extinsă până la 17 ha.

Potrivit specialiştilor, cheltuielile pentru îngrijirea unui hectar de livadă constituie aproximativ 25.000 de lei pe an. Pentru a ţine la control pomii, dar şi în scopul optimizării cheltuielilor, în livadă a fost instalată o staţie de monitorizare.

‹ adv ›

După cum a spus Grigore Macovei, managerul unităţii economice, aceasta transmite la distanţă situaţia din spaţiul dat. Informaţia oferită serveşte pentru planificarea lucrărilor.

Livada e la al cincilea an şi pomii sunt doldora de rod. Pentru a asigura şi o calitate corespunzătoare a fructelor, angajaţii sunt antrenaţi la optimizarea cantităţii de mere pe ram.

Conform datelor oferite de Andrei Muţuţchi, şeful Direcţiei Agricultură Şoldăneşti, în ansamblu pe raion, plantaţiile de culturi multianuale ocupă circa 2.700 de hectare. Dar în multe livezi pomii nu mai dau roadă.

‹ adv ›

Sursa: Cuvântul.md

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›