‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea mai scumpă carne de vită din lume, în vânzare cu 3.000 de euro...

Cea mai scumpă carne de vită din lume, în vânzare cu 3.000 de euro la o măcelărie de lux din Paris

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Singurul măcelar care oferă carnea de vită Blonde Aquitaine, cea mai scumpă și rafinată din lume, este Alexandre Polmard.

Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, în 1990, carnea poate fi păstrată o lungă perioadă de timp. Aerul rece este împrăștiat cu o viteză de 120 de km pe oră deasupra cărnii, la -43 de grade Celsius. La prețul de 3.000 de euro, este cea mai scumpă friptură din lume, scrie agrostandard.ro.

În imagine: Alexandre Polmard // FOTO: bonjourparis.com

Fondat în 1846, acest business reprezintă munca a șase generații Polmard. Rasa de vite de la care provine cea mai scumpă carne din lume se numește Blonde Aquitaine și rivalizează cu rasele exclusiviste Black Angus și Kobe.

‹ adv ›

Vitele Blonde Aquitaine sunt cresute în condiții excelente și unice în lume, în apropierea micului oraș Saint Mihiel în regiunea Meuse, Lorena, din Franța. Polmard a investit 1 milion de euro numai în abatorul de la fermă.

Citește și despre Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne.

În ciuda prețului foarte mare, la măcelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomerație, iar clienții fac rezervări cu luni înainte pentru a putea cumpăra cea mai scumpă carne din lume.

„Am vrut să ofer oamenilor ceva excepțional, să revoluționez măcelăria tradițională’’, a declarat Alexandre Polmard.

‹ adv ›

Caprice, restaurantul de două stele Michelin din Hong Kong, a găzduit recent un prânz unde au fost servite șapte feluri de mâncare cu carne de vită maturată timp de 15 ani. Prânzul gândit de chef Fabrice Vulin a costat 700 de dolari de persoană, iar vinul nu a fost inclus în acest preț.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›