‹ adv ›
vineri, 23 octombrie, 2020
19 C
Chișinău
‹ adv ›

Cea mai scumpă carne de vită din lume, în vânzare cu 3.000 de euro la o măcelărie de lux din Paris

‹ adv ›

Recente

Agricultura Ecologică și legislația în vigoare. Seminar de instruire gratuit

Agricultorii care doresc să aplice practici ecologice și prietenoase mediului pot participa la un program de instruire continuu în cadrul Proiectului „Agroecologie pentru...

Fermier: Ne-au trimis să căutăm investitori, dacă vrem compensații achitate

Fermierii continuă să cerșească sprijin din partea statului în contextul pierderilor pe care le-au avut în acest an din cauza secetei. Ei...

Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii în România

Agricultura României, un sec­tor care a depăşit 40 de miliarde de lei în 2019, poate deveni mai competitiv, dacă vor creşte investiţiile...

Noi condiții de utilizare a mărcii „Moldova – un gust deosebit”

Marca „Moldova - un gust deosebit”, utilizată pentru promovarea fructelor autohtone, atât pe piața internă, cât și pe cea externă va putea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Singurul măcelar care oferă carnea de vită Blonde Aquitaine, cea mai scumpă și rafinată din lume, este Alexandre Polmard.

Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, în 1990, carnea poate fi păstrată o lungă perioadă de timp. Aerul rece este împrăștiat cu o viteză de 120 de km pe oră deasupra cărnii, la -43 de grade Celsius. La prețul de 3.000 de euro, este cea mai scumpă friptură din lume, scrie agrostandard.ro.

În imagine: Alexandre Polmard // FOTO: bonjourparis.com

‹ adv ›

Fondat în 1846, acest business reprezintă munca a șase generații Polmard. Rasa de vite de la care provine cea mai scumpă carne din lume se numește Blonde Aquitaine și rivalizează cu rasele exclusiviste Black Angus și Kobe.

Vitele Blonde Aquitaine sunt cresute în condiții excelente și unice în lume, în apropierea micului oraș Saint Mihiel în regiunea Meuse, Lorena, din Franța. Polmard a investit 1 milion de euro numai în abatorul de la fermă.

În ciuda prețului foarte mare, la măcelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomerație, iar clienții fac rezervări cu luni înainte pentru a putea cumpăra cea mai scumpă carne din lume.

„Am vrut să ofer oamenilor ceva excepțional, să revoluționez măcelăria tradițională’’, a declarat Alexandre Polmard.

‹ adv ›

Caprice, restaurantul de două stele Michelin din Hong Kong, a găzduit recent un prânz unde au fost servite șapte feluri de mâncare cu carne de vită maturată timp de 15 ani. Prânzul gândit de chef Fabrice Vulin a costat 700 de dolari de persoană, iar vinul nu a fost inclus în acest preț.

‹ adv ›
Ion Pelin, inginer-agronom, despre porumbul Syngenta: Producții mulțumitoare și în condiții de secetă.
‹ adv ›

Citește și ›

VIDEO. Un start-up din Franţa a strâns 224 mln USD pentru a construi o fermă de insecte

Start-up-ul francez Ynsect a anunţat marţi că a strâns 224 milioane de dolari de la investitori, cu prilejul unei noi runde de...

Producătorii de şampanie din Franţa vor mai puţini struguri, pentru a-şi reveni după pandemie

Producătorii de şampanie din Franţa au ajuns marţi la un acord de ultimul moment cu viticultorii pentru a reduce cantitatea de struguri...

Video

Alexei Micu este fermierul care administrează îngrășăminte organice de ani buni. Care s-au dovedit a fi cele mai eficiente și recomandate de acesta, aflați în următorul reportaj video.

Advertoriale ›

A fost recoltat porumbul la Tvardița. Așteptările și realitatea

Deja a devenit o tradiție (din momentul apariției pe piață) – ca SRL „AgroDoctor” în colaborare cu SRL „AngroTrading”, să înființeze anual loturi demonstrative,...

VIDEO. Ion Pelin, inginer-agronom, despre porumbul Syngenta: Producții mulțumitoare și în condiții de secetă

În sezonul 2020, în gospodăria în care activează, au fost cultivați hibrizi din grupa de maturitate 300: SY Chorintos, SY Torino și...
‹ adv ›

Info

Agricultura Ecologică și legislația în vigoare. Seminar de instruire gratuit

Agricultorii care doresc să aplice practici ecologice și prietenoase mediului pot participa la un program de instruire continuu în cadrul Proiectului „Agroecologie pentru...

Elit-Tehnica angajează Manager Departamentul Tehnic

Compania Elit-Tehnica, dealer oficial exclusiv al tehnicii JCB, Kverneland și Hardi, a lansat ofertă de muncă pentru funcția de Manager Departamentul Tehnic....
‹ adv ›

Recomandate

Preţul seminţelor de floarea soarelui a crescut cu peste 50%, iar uleiul s-a scumpit cu 15%, comparativ cu 2019

Preţul unui kilogram de semințe de floarea soarelui la producători a ajuns la 8,50 lei, cu circa 50% mai mult decât era...

Agricultura Ecologică și legislația în vigoare. Seminar de instruire gratuit

Agricultorii care doresc să aplice practici ecologice și prietenoase mediului pot participa la un program de instruire continuu în cadrul Proiectului „Agroecologie pentru...

22 de proiecte agricole Start-up vor beneficia de finanțare de la stat

22 de idei de proiecte agricole Start-up vor beneficia de susținere financiară din partea statului. Potrivit datelor Agenției de Intervenție și Plăți...

VIDEO. Studiu: Ce atitudine au și cum acceptă consumatorii din Moldova produsele modificate genetic

În cadrul proiectului UE „Creșterea competitivității în sectorul agroalimentar prin integrarea acestuia în lanțurile valorice interne și globale, în special în sectorul...
‹ adv ›