Singurul măcelar care oferă carnea de vită Blonde Aquitaine, cea mai scumpă și rafinată din lume, este Alexandre Polmard.
Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, în 1990, carnea poate fi păstrată o lungă perioadă de timp. Aerul rece este împrăștiat cu o viteză de 120 de km pe oră deasupra cărnii, la -43 de grade Celsius. La prețul de 3.000 de euro, este cea mai scumpă friptură din lume, scrie agrostandard.ro.
Fondat în 1846, acest business reprezintă munca a șase generații Polmard. Rasa de vite de la care provine cea mai scumpă carne din lume se numește Blonde Aquitaine și rivalizează cu rasele exclusiviste Black Angus și Kobe.
Vitele Blonde Aquitaine sunt cresute în condiții excelente și unice în lume, în apropierea micului oraș Saint Mihiel în regiunea Meuse, Lorena, din Franța. Polmard a investit 1 milion de euro numai în abatorul de la fermă.
Citește și despre Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne.
În ciuda prețului foarte mare, la măcelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomerație, iar clienții fac rezervări cu luni înainte pentru a putea cumpăra cea mai scumpă carne din lume.
„Am vrut să ofer oamenilor ceva excepțional, să revoluționez măcelăria tradițională’’, a declarat Alexandre Polmard.
Caprice, restaurantul de două stele Michelin din Hong Kong, a găzduit recent un prânz unde au fost servite șapte feluri de mâncare cu carne de vită maturată timp de 15 ani. Prânzul gândit de chef Fabrice Vulin a costat 700 de dolari de persoană, iar vinul nu a fost inclus în acest preț.
Comentarii