‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
34.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRoada-i mare, dar şi probleme-s multe. Ce-i alarmează pe fermierii din Şoldăneşti

Roada-i mare, dar şi probleme-s multe. Ce-i alarmează pe fermierii din Şoldăneşti

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Specialiştii din raionul Şoldăneşti susţin că în anul curent culturile cerealiere s-au dezvoltat bine. Deşi roada este mai bogată comparativ cu cea din ultimii ani, agricultorii sunt nemulţumiţi. O cauză ar fi şi secretomania privind preţurile de achiziţie, care încă nu au fost stabilite.

Gospodăria condusă de Gheorghe Cojocari din Cotiujenii Mari cultivă grâu în anul curent pe o suprafaţă de peste 200 ha. Tehnica pe care o au le-ar permite să recolteze roada zilnic de pe minimum 35 ha. Pe lângă faptul că ploile dese le creează dificultăţi, agricultorii nu cunosc încă preţurile de achiziţie a cerealelor şi nu-şi pot comercializa marfa, ca să obţină resurse pentru desfăşurarea altor lucrări agricole.

Timpul instabil face anevoios secerişul. La Cotiujenii Mari, bunăoară, cei 15 mecanizatori antrenaţi la seceriş stau în câmp din zori până seara târziu, pentru a folosi orice clipă de timp favorabil.

‹ adv ›

Andrei Muţuţchi, şeful Direcţiei Agricultură Şoldăneşti, ne-a relatat că la lucrările de recoltare a celor 8 mii de ha cu grâne în raion au fost antrenate 70 de echipaje. În medie la hectar se obţin aproximativ 4 tone de boabe.

Sursa: cuvintul.md

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›