‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 18 august, 2024
38.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina va avea o producţie de floarea soarelui mai mică decât se credea iniţial....

Ucraina va avea o producţie de floarea soarelui mai mică decât se credea iniţial. Află motivul

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Departamentul pentru Agricultură al guvernului american (USDA) a publicat recent raportul estimativ referitor la dinamica piețelor agricole. Ucraina, unul dintre producătorii importanți de floarea soarelui va avea o producție mai mică decât se spera anterior.

Recoltele de floarea soarelui ale Ucrainei au fost estimate de USDA la 10 milioane de tone, în scădere față de 10,5 milioane tone, cât anticipa raportul anterior. Guvernul american este totuși mai optimist în această privință decât UkrAgroConsult, agenția ucraineană de analiză a piețelor agricole, care estima că nivelul producției va ajunge la 9,573 milioane de tone.

Pe de altă parte, USDA estima că producția de ulei de floarea soarelui va ajunge la 4,119 milioane de tone, mai mult decât cele 4 milioane de tone anticipate de UkrAgroConsult. În acest context, USDA se așteaptă ca Ucraina să exporte în acest sezon 150.000 de tone de sămânță de floarea soarelui, față de 250.000 de tone cât consideră UkrAgroConsult.

‹ adv ›

În ceea ce privește oleaginoasele, USDA anticipează o producție globală de 492,9 milioane de tone, în creștere cu 2,1 milioane de tone față de prognoza anterioară. Raportul american include în această categorie floarea soarelui, soia, rapița, bumbac și arahide.

Producția globală de soia va ajunge la 285,9 milioane de tone, cu creșteri în SUA, China și Canada, dar și producții mai mici decât se estimase anterior în Rusia și Argentina. De asemenea, raportul USDA estimează creșterea producției de rapiță a Canadei până la 15 milioane de tone. Alte creșteri similare se vor înregistra în China și Rusia.

Sursa: recolta.eu

‹ adv ›

 

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›