‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 iulie, 2024
35 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOfertă mare, prețuri mai mici! Cât costă acum un kilogram de cartofi și cu...

Ofertă mare, prețuri mai mici! Cât costă acum un kilogram de cartofi și cu cât s-a redus prețul

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Condițiile meteo din acest an le-a permis producătorilor de cartofi să obțină o roadă mai bogată față de 2012, iar oferta mare de cartofi a dat în jos prețurile, lucru ce nu poate decât să bucure cumpărătorii.

Dacă la începutul sezonului un kilogram de cartofi, considerați mâncarea săracului costa aproximativ 10 lei, acum prețurile au scăzut cu aproximativ 38,5 %.

În dependență de soi, calitate și dimensiuni în piețele din țară, cartofii se vând la prețul de 3,00-6,00 lei/kg. Comparativ cu prima decadă a lunii curente s-a înregistrat o diminuare a prețului mediu cu 38,5% influiențat de creșterea ofertei de cartofi.

‹ adv ›

Creșterea cantităților de cartofi pe piață se determină prin faptul că, condițiile climaterice din anul curent le-au permis agricultorilor să obțină o roadă mult mai bogată față de anul 2012. Față de aceeași perioadă a lunii iunie 2013 prețul mediu a scăzut de 2 ori.

În următoarele 2-3 săptămâni e posibilă o reducere treptată a prețului mediu pe fundalul creșterii ofertei de producție respectivă.

Sursa: Agravista.md

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›