marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
Acasă Advertoriale FOTO. Avgust a deschis una dintre cele mai performante uzine de fabricare a produselor de uz fitosanitar

FOTO. Avgust a deschis una dintre cele mai performante uzine de fabricare a produselor de uz fitosanitar

0
FOTO. Avgust a deschis una dintre cele mai performante uzine de fabricare a produselor de uz fitosanitar

Lansarea uneia dintre cele mai moderne și performante uzine de fabricare a produselor chimice de protecție a plantelor „Avgust-Alabuga” a avut loc pe data de 28 iunie curent în Tatarstan, într-o zonă economică specială de tip industrial – Alabuga. Exploatarea acestei uzine înseamnă, în primul rând, asigurarea pieței regionale cu produse de uz fitosanitar de calitate, anunță compania Avgust.

Noua întreprindere ocupă o suprafață de 17,7 hectare, pe care sunt amplasate peste 45 de mii m² de instalații de producție și depozitare. Capacitatea de producere a preparatelor de uz fitosanitar fiind de 50 de milioane de litri și 8 milioane de canistre per an.

La evenimentul de deschidere au participat mai mulți actori importanți din sector, cât și reprezentanți ai administrației publice locale din Tatarstan, printre care Președintele Republicii Tatarstan – Rustam Minnihanov, directorul departamentului complexului chimico-tehnologic și tehnologiilor de bioinginerie din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului Federației Ruse – Alexander Orlov, directorul general al companiei Avgust – Alexander Uskov, directorul general al zonei Alabuga – Timur Şaghivaleev și directorul general al uzinei Avgust-Alabuga, Vladimir Alyn.

Compania aplică tehnica producției „curate” și principiul unic „totul sub un singur acoperiș”. Aceasta înseamnă că, angajații fabricii nu trebuie să iasă în afara clădirii pentru a realiza o anumită lucrare. Intervenția umană în procesul de producție este aproape complet exclusă, lucrătorii intrând în contact doar cu produsele gata fabricate și ambalate. Întreprinderea este dotată cu echipamente avansate ale companiilor din Rusia, Germania, Italia, Republica Cehă, Portugalia, Japonia.

„Mijloacele de protecție sunt unul dintre cele mai importante elemente pentru ca complexul nostru agricol să aibă succes. Nu este un secret faptul că, cea mai mare parte din produsele de uz fitosanitar sunt importate, iar acum, datorită companiei Avgust, de preparate chimice de calitate vor beneficia nu doar fermierii din Rusia, ci și cei de peste hotare. Compania Avgust își vinde produsele în peste douăzeci de țări și cred că numărul acestora va crește în continuare. Totodată, Avgust este un partener strategic al Tatarstanului, iar în domeniul agriculturii, compania își dezvoltă propriile ferme pentru producția de produse agricole”, a menționat Rustam Minnikhanov. Totodată, președintele Republicii Tatarstan a mulțumit investitorului pentru încrederea și decizia de a construi uzina în țara sa.

La rândul său, directorul general al companiei Avgust, Alexander Uskov, și-a exprimat recunoștința față de conducerea Tatarstanului.

„Lucrăm în diverse regiuni, dar nu am întâlnit niciodată o atitudine atât de deschisă, pozitivă și o soluționare atât de rapidă a problemelor apărute în timpul proiectării și construcției. De aceea, înainte de finalizarea construcției, am decis să organizăm un proiect agricol aici, pentru a arăta ce se poate obține implementând tehnologiile pe care le deținem. Și aici ne-am întâlnit cu sprijinul absolut atât al Ministerului Agriculturii, cât și al președinților de raioane”, a relatat Alexander Uskov.

În cadrul ceremoniei de deschidere, președintele Republicii a înmânat scrisori de mulțumire lui Alexander Uskov, Vladimir Alin, șeful proiectului agricol Avgust, Aidar Galyautdinov și altor reprezentanți ai Companiei.