marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
Acasă Advertoriale Limagrain anunță rebranding: În noul sezon agricol, compania vine cu un concept inovativ de dezvoltare

Limagrain anunță rebranding: În noul sezon agricol, compania vine cu un concept inovativ de dezvoltare

0
Limagrain anunță rebranding: În noul sezon agricol, compania vine cu un concept inovativ de dezvoltare

Compania Limagrain, ce are o cotă aparte pe piața din Europa și unele dintre cele mai performante soiuri și hibrizi disponibili pe piață, își propune să fie și mai aproape de fermierii din Moldova. În acest scop, pe lângă materialul semincer de calitate și genetică înaltă, producătorii vor primi „la pachet” sfaturi și recomandări privind tehnologiile moderne de creștere, dezvoltarea afacerii prin inovație, dar și multe alte lucruri utile ce îi vor ajuta să atingă performanță.

Iar pentru a familiariza cât mai mulți fermieri cu noul concept, Compania Limagrain a organizat un seminar în cadrul expoziției specializate Moldagrotech. La eveniment au fost prezenți nu doar rezprezențanții locali, dar și directorul regional Limagrain Central Europe, Emmanuel Berthe. Acesta a menționat că, Republica Moldova este un partener strategic important pentru companie, iar soiurile și hibrizii Limagrain sunt soluția perfectă pentru fermierii din țară.

„Fiecare an agricol vine cu noi provocări, iar noi venim cu soluții, asigurând producătorii cu soiuri și hibrizi noi, mai buni, mai productivi, mai performanți. În Europa Centrală suntem prezenți în toate țările, iar an de an ocupăm poziții tot mai importante pe piața semințelor. Piața Republicii Moldova este una strategică pentru compania noastră și, cred că, vom avea rezultate și mai bune, deoarece hibrizii și soiurile noastre sunt adaptate condițiilor locale și asigură recolte de calitate. Producem semințe pentru cele mai importante culturi din Moldova, în special, floarea soarelui și porumb. Pentru noul sezon agricol venim cu inovații la capitolul hibrizi performanți de porumb, dar și recomandări privind cultivarea fiecărei culturi. Astfel fiind ghidați, producătorii vor obține rezultatele pe care și le doresc, ba chiar mai mult, aceștia vor găsi în portofoliul Limagrain soluția de care vor avea nevoie. Republica Moldova este un partener important pentru noi, deoarece agricultorii moldoveni sunt stabili, siguri, dar și performanți”, a menționat Emmanuel Berthe.

Fondată după cel de-al doilea război mondial de un grup de fermieri, Compania Limagrain cunoaște care sunt provocările cu care se confruntă agricultorii și, practic, mereu are deja soluția pregătită. Vitalie Gorincioi, directorul general al Companiei Limagrain Moldova, susține, că noua strategie de dezvoltare pe care compania își propune să o adopte va oferi fermierilor și mai multe avantaje.

„Am participat în cadrul expoziției internaționale Moldagrotech 2019, prezentând rebranding-ul Companiei. Ne propunem să fim și mai aproape de fermieri, dar și cu un pas înaintea provocărilor. Scopul nostru este ca, prin performanță, genetică înaltă și calitate să ajutăm producătorii să obțină recolte înalte. În cadrul acestui eveniment am vorbit, în special, despre restructurarea companiei, politicile pe care ne propunem să le implementăm, dar și despre realizările și planurile pentru anul viitor. Totodată, lucrăm nu doar asupra calității materialul semincer, ci și depunem efort pentru ca produsele noastre să fie accesibile fermierilor. Limagrain înseamnă semințe de calitate și înalt productive, tehnologii performante și susținerea permanentă a fermierului – de la semănat până la recoltare, adică mai multă încredere în reușita afacerii”.

Philippe Riedweg, directorul pentru Dezvoltare Strategică Central Europe, a menționat, că datorită succesului de care se bucură Compania Limagrain în ultimii ani, pentru anul 2025 aceasta ar putea deveni numărul 1 în Europa. Astfel, semințele Limagrain vor fi cultivate pe o suprafață de circa 10 milioane de hectare.

„Suntem prezenți pe întreg continentul european, având semănate în acest an 7,3 milioane de hectare semințe genetica Limagrain. Avem ambiții mari pentru anul 2025, astfel, ne propunem să ajungem a fi numărul 1 în Europa și să atingem suprafața de peste 10 milioane de hectare semănate. La moment, cea mai mare suprafață este cultivată cu floarea soarelui, cultură importantă și în Republica Moldova. Chiar dacă pare a fi un plan mult prea ambițios, dezvoltarea Limagrain din ultimii 10 ani, confirmă că acest lucru este absolut real. Compania noastră este un jucător foarte important pe piața florii soarelui și porumbului. Pentru a realiza acest obiectiv, investim foarte mult în cercetare, având 33 de centre de cercetare în Europa și colaborând permanent cu fermierii”.

Tradițional, pe parcursul evenimentului, Dumitru Brînzilă, directorul comercial al companiei Limagrain Moldova, a prezentat noutățile companiei pentru următorul sezon, dar și hibrizii care s-au manifestat cel mai bine și merită a fi cultivați de fermierii din țară.

„În cadrul a astfel de evenimente avem ocazia să discutăm cu producătorii care au devenit clienți fideli ai companiei, dar și să prezentăm potențialilor clienți avantajele hibrizilor Limagrain. Dintotdeauna, compania a fost orientată spre profitul fermierului, astfel, ne propunem să fim mai aproape de producători, să le oferim suportul necesar în momentul oportun. În cadrul seminarului organizat, am făcut și câteva recomandări fermierilor, prezentându-le hibrizii care s-au manifestat cel mai bine în acest an, datorită toleranței sporite la secetă, temperaturi înalte, cât și toleranță înaltă la boli. Pentru anul viitor, punctul forte vor fi hibrizii de porumb, floarea soarelui și mazăre. La cultura porumbului, recomandăm fermierilor hibridul nou LG 31.377, cu toleranță sporită la secetă și productivitate înaltă, cât și hibrizii deja cunoscuți LG 30.389 și Adevey. Noutatea sezonului următor este hibridul de porumb LG 31.388. Pentru floarea soarelui vom continua cu hibrizi din sistemul Clearfield, hibrizi High Oleic și cei din tehnologia Express. Iar pentru cultura mazării recomandăm soiul Abarth, brevetat în Republica Moldova. Sperăm că, condițiile climaterice din primăvară vor fi bune și vor permite cultivarea acestuia cu succes”.

Evenimentul a reunit fermieri din diferite regiuni ale țării, distribuitori ai companiei, dar și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și, de asemenea, Comisia de Stat pentru Testarea Soiurilor.