‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStrategie Grains: UE va înregistra a doua cea mai mică recoltă de rapiță din...

Strategie Grains: UE va înregistra a doua cea mai mică recoltă de rapiță din ultimii 14 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Condițiile nefavorabile de mediu au influențat negativ campania de însămânțare a rapiței, astfel suprafețele cultivate s-au redus esențial. În urma acestor schimbări, Consultancy Strategie Grains a redus prognoza pentru producția de rapiță în Uniunea Europeană pentru acest an, scrie Latifundist.com.

Potrivit prognozei, nu 18,46 milioane de tone de rapiță vor fi recoltate de pe câmpurile din UE, așa cum era de așteptat în decembrie, ci 18,05 milioane de tone. Recolta este cu 7% mai mare decât cea din sezonul 2018/19, când fermierii au recoltat 16,86 milioane tone de rapiță, și a doua cea mai mică recoltă înregistrată din anul 2006.

Analiștii prognozează o reducere a suprafețelor cultivate de la 5,68 milioane de hectare la 5,55 milioane de hectare.

Precum și un an mai devreme, potrivit raportului, semănatul rapiței a fost împiedicat de seceta de vară, urmată de ploi intense.

Amintim că, potrivit specialiștilor, din cauza iernii cu temperaturi anormale, culturile de toamnă au ieșit din starea de repaus vegetativ, iar rozătoarele populează activ câmpurile. Dacă astfel de temperaturi vor fi înregsitrate și în continuare, cultura de rapiță ar putea fi afectată esențial.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›