‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
25 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri16 milioane de lei pentru fermierii care au suferit de pe urma calamităţilor naturale...

16 milioane de lei pentru fermierii care au suferit de pe urma calamităţilor naturale din acest an

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul a decis alocarea a 16 milioane de lei pentru diminuarea consecinţelor calamităţilor naturale din anul curent. 

Banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului şi vor fi repartizaţi prin intermediul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură, relevă Moldpres.

Compensaţiile vor fi acordate întreprinderilor agricole, gospodăriilor ţărăneşti şi persoanelor fizice ale căror culturi agricole au fost afectate în proporţie mai mare de 60%.

‹ adv ›

Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a declarat la şedinţa Guvernului că mărimea compensaţiei va fi determinată de o comisie mixtă.

„Despăgubirile vor fi de aproximativ 400 de lei la un hectar de culturi de câmp afectate mai mult de 60% şi circa 1230 de lei pentru legume şi culturi perene”, a spus Bumacov.

Premierul Iurie Leancă a solicitat asigurarea transparenţei în procesul de repartizare a mijloacelor financiare.

‹ adv ›

În anul curent, ploile torenţiale şi grindina au afectat practic toate raioanele din ţară, pagubele materiale a culturilor agricole au fost înregistrate în 187 de sate şi şase oraşe din 28 de raioane.

Conform datelor prezentate de direcţiile agricole raionale, suprafaţa totală a terenurilor afectate de grindină, la data de 31 iulie 2013, este de circa 70 mii de hectare cu pagube de peste 540 milioane de lei.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›