‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAcord între MAIB şi Guvernul belarus pentru a impulsiona achiziția utilajelor şi echipamentelor agricole

Acord între MAIB şi Guvernul belarus pentru a impulsiona achiziția utilajelor şi echipamentelor agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Clienții MAIB vor putea beneficia de credite pe un termen de până la 5 ani pentru achiziţia utilajelor şi echipamentelor agricole şi industriale produse în Belarus.

Pentru a impulsiona comerţul bilateral, Guvernul belarus va compensa dobânda achitată de beneficiari în mărimea ratei de bază stabilite de Banca Naţională a Moldovei, dar nu mai mult de 6% anual.

Aceasta a fost posibil graţie unui acord bilateral încheiat între Moldova Agroindbank şi Guvernul Republicii Belarus. Acordul a fost semnat de către Preşedintele Comitetului de Conducere al băncii, Serghei Cebotari, şi Ministrul Industriei al Republicii Belarus, Vitaliy Vovk, pe data de 19 aprilie, în cadrul unei ceremonii oficiale desfăşurate la Guvernul Republicii Moldova.

Preşedintele băncii, Serghei Cebotari, a subliniat importanţa acordului pentru dezvoltarea relaţiilor economice moldo-belaruse.

„Obiectivul de bază al acordului este de a impulsiona cooperarea economică între Republica Moldova şi Belarus prin facilitarea achiziţiei de bunuri produse în această ţară. Ţinând cont de specificul cooperării moldo-belaruse, considerăm că acordul va veni în sprijinul producătorilor agricoli, dar şi al celor din sectorul industrial, care vor avea posibilitatea să achiziţioneze tehnică în condiţii convenabile dat fiind faptul că dobânda va fi parţial compensată de partea belarusă. MAIB este prima bancă din Republica Moldova care semnează un acord de acest gen cu Guvernul belarus, fapt care demonstrează o dată în plus credibilitatea de care se bucură MAIB şi importanţa băncii pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova”, a spus Serghei Cebotari.

Moldova Agroindbank este liderul pieţei bancare din Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de aproximativ 30% la cei mai importanţi indicatori. Reţeaua fizică de distribuţie a băncii cuprinde 66 de sucursale şi 120 de agenţii, având acoperire pe întreg teritoriul republicii. Banca pune la dispoziţia clienţilor săi 280 de ATM-uri, 5091 POS-terminale, inclusiv 3049 contactless, 8 centre de deservire 24/24 şi 65 zone de autoservire.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›