Agenții economici tot mai interesați în angajarea elevilor – ucenici din cadrul programelor de formare în sistem dual

0
273

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) invită la conferința de presă privind organizarea admiterii elevilor la Școlile Profesionale, Colegii, Centre de Excelență și locurile solicitate de agenții economici în cadrul programelor de formare în sistemul dual. Evenimentul se va desfăşura la data de 25 iulie 2019, ora 11.00 în incinta CCI (sala de şedinţe, etajul 2, bd. Ştefan cel Mare, 151).

La conferință va participa Sergiu Harea, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Marin Ciobanu, director „ZEL Bălți” și director al Colegiului de Inginerie din Strășeni, reprezentanții companiei din cooperarea duală cu Colegiul din Strășeni, cât și elevi-ucenici din cadrul programelor de formare profesională prin sistem dual.

Scopul conferinței este de a informa și promova meseriile/ specialitățile incluse în Hotărârea de Guvern privind Comanda de Stat 2019, pentru programele de formare în sistem dual. Tot în cadrul evenimentului, vor fi oferite informații cu privire la procesul de admitere a elevilor pentru dual și numărul de locuri alocate în Comanda de Stat 2019, conform solicitărilor agenților economici. Despre numărul agenților economici, elevilor- ucenici, specificul învățământului dual, se vor oferi detalii în cadrul conferinței de presă.

- pub -(P) Construcția Depozitelor Frigorifice și Depozitelor pentru cereale!

De asemenea, în cadrul conferinței se va vorbi și despre expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași și Baia Mare, din toamna acestui an, la care participă, inclusiv companii antrenate în sistemul dual. „Înveți, Muncești, Câștigi” este oportunitatea oferită de programele de formare profesionale tehnice, în cadrul cărora se pregătesc cadre calificate, conform așteptărilor agenților economici și cu implicarea activă a acestora în formarea beneficiarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici