‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultori din cinci raioane vor putea beneficia de granturi pentru crearea bazinelor de apă...

Agricultori din cinci raioane vor putea beneficia de granturi pentru crearea bazinelor de apă din precipitații

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Zeci de fermieri, producători agricoli și oameni de afaceri din raioanele Cantemir, Criuleni, Hâncești, Leova și Ungheni au participat la sesiunile de informare privind concursul de granturi pentru crearea bazinelor de stocare a apei din precipitații. Ei au declarat că aceste bazine ar fi o soluție eficientă și durabilă pentru agricultori, în contextul secetelor frecvente din Moldova și lipsei unor sisteme de irigare.

Producătorii din fiecare raion au la dispoziție două săptămâni, din momentul lansării concursului, pentru a depune dosarele pentru finanțări, iar data limită de depunere este 5 septembrie. În total, vor fi acordate 15 granturi de până la 30 mii de dolari fiecare.

Solicitanții trebuie să exploateze terenuri agricole amplasate în locuri care oferă cele mai bune condiții pentru captarea apei din precipitații și să asigure o cofinanțare de 20% din investiția oferită. Terenurile propuse pentru a fi irigate din bazinele de acumulare a apei trebuie să aibă o notă de bonitate mai mare de 50 de puncte.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova).

‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›