‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii, în alertă din cauza secetei care afectează grav culturile de câmp

Agricultorii, în alertă din cauza secetei care afectează grav culturile de câmp

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația „Forța Fermierilor” solicită Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare inițierea cât mai urgent a procesului de creare a comisiilor de specialitate în raioane, pentru identificarea zonelor afectate de secetă și declararea stării de calamitate în agricultură, notează unimedia.info.

„Drept urmare a unei comunicări strânse pe care Asociația Forța Fermierilor o are cu agricultorii, constatăm cu mare tristețe că schimbările climaterice se aprofundează în țara noastră, prin seceta prelungită și în acest an.

În multe raioane din țară culturile de câmp din prima grupă sunt afectate foarte mult. Verificarea ar trebui făcută în toate raioanele din țară, iar în zonele afectate de secetă să fie declarată stare de calamitate.

Suplimentar solicităm Guvernului Republicii Moldova identificarea cât mai urgentă a unor măsuri de ajutor pentru fermierii afectați, inclusiv prin solicitare de sprijin de la Uniunea Europeană.

Asociația Forța Fermierilor dorește inițierea unor discuții deschise, transparente și cât mai urgente cu Guvernul pentru soluționarea acestor probleme ce afectează fără precedent agricultura din Moldova”, se menționează Asociația Forța Fermierilor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›