‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii sunt îndemnați să respecte şi să asigure măsurile de prevenire a incendiilor pe...

Agricultorii sunt îndemnați să respecte şi să asigure măsurile de prevenire a incendiilor pe terenurile agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pentru a evita situațiile de urgență în campania agricolă, agricultorii sunt îndemnați să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor.

Potrivit specialiștilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la lucrările de recoltare se admite numai tehnica, care a fost supusă testării tehnice și corespunde cerințelor tehnice stabilite.

Alimentarea tehnicii cu carburanţi şi lubrifianţi se va efectua la punctele de alimentare special amenajate, fiind interzis transportul lichidelor combustibile în vase deschise, precum şi alimentarea în lanuri sau la distanţe mai mici de 100 m de acestea.

Angajații IGSU atrag atenția lucrătorilor sectorului agricol la dotarea obligatorie a combinelor cu inventar necesar și mijloacele primare de intervenție în caz de incendii.

Totodată, este indicată izolarea lanurilor față de drumuri, pădurilor și căilor ferate prin asigurarea masivelor cu fâșii arate. Procesul de recoltare trebuie să fie organizat cu divizarea masivelor în sectoare cu aria de maxim 30 ha cu delimitarea acestora prin fâșii cosite cu lăţimea de minim 6 m şi fâșii arate cu lăţimea de minim 4 m, eliberate de paie şi resturi vegetale.  

Pompierii IGSU avertizează că fumatul pe teritoriul gospodăriilor agricole și a lanurilor cu cereale este strict interzis.

‹ adv ›

Utilizarea focului deschis pentru distrugerea resturilor de vegetație pe terenuri agricole nu se permite, iar în timpul secerișului orice scânteie poate provoca incendii de proporții cu pagube materiale.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›