‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgrobiznes a aflat care sunt cele mai întrebate soiuri de copaci la expoziția „Farmer...

Agrobiznes a aflat care sunt cele mai întrebate soiuri de copaci la expoziția „Farmer 2016”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de material săditor care participă la expoziția „Farmer 2016” sunt destul de solicitați în această perioadă. Pentru cei care doresc să-și planteze propria livadă oferta este destul de variată.

„Avem meri, cireși, pruni, gutui, piersici. Pentru oamenii care vor să crească livezi avem foarte multe soiuri de copaci, ce pot fi chiar comandați și aduși la destinație. În funcție de soi, de numărul copacilor procurați, aceștia costă de la 15 lei în sus. Sfatul meu este ca, cu un an înainte de a planta pomii, viitorul producător să aprecieze pământul pe care îl are pentru a înțelege ce soi de copaci va fi roditor”, a explicat Mihail Zavtar, directorul unei companii, pentru Agrobiznes.

„Acum, toamna, este perioada perfectă pentru cei care vor să sădească pomi. Noi mergem în pas cu metodologiile noi de creștere a materialului săditor pomicol și încercăm să introducem soiuri noi în colaborare cu Institutul de Cercetări în Pomicultură din Chișinău. Zilele acestea oamenii au un interes mare față de meri”, a menționat Victor Melnic, agronom prezent la expoziție.

Pe lângă o gamă variată de copaci, la eveniment pot fi găsite și tufe de pomușoare, precum coacăză neagră, căpșuni, zmeură, prețul cărora variază între 5 și 10 lei.

„Îmi pare bine că cei ce vin la expoziție prezintă un interes sporit pentru tufele de pomușoare. Astăzi, mai că a fost golit standul, de aceea mâine vom reveni cu mai multe tufe pe care le aducem din Râșcani”, ne-a povestit Alexandra Ungureanu, producător de zmeură și căpșuni.

Expoziţia „Farmer” a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie în acest an, reprezentând un forum internaţional al businessului agrar, care contribuie la dezvoltarea afacerilor fermierilor moldoveni. De data aceasta, participă la eveniment peste 250 de companii agricole, gospodării de fermieri, asociaţii naţionale, instituţii financiare, institute de cercetare, printre care se numără și agronomi care se ocupă de producerea materialului săditor pomicol.

Expoziția „Farmer 2016” va fi deschisă până sâmbătă, 22 octombrie, iar portalul Agrobiznes este Partener Media al evenimentului.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›